Tieto potraviny do chladničky nedávajte! Stratia chuť a živiny

chladnicka
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Viete, že niektoré potraviny do chladničky jednoducho nepatria. Ale niektorými potravinami si nie ste istí a možno ich do chladničky dávate zo zvyku, aj keď nie sú najlepšie. Na čo si dať pozor? Práve na to sa pozrieme v dnešnom článku.

Teplé potraviny

Ak si chcete zvyšky jedla z obeda nechať na večeru alebo na ďalší deň, určite je dobré ich uložiť do chladničky. Najskôr ich však nechajte poriadne vychladnúť. Teplé potraviny, ktoré rýchlo schladíte v chladničke, by sa mohli zraziť, stratiť chuť alebo sa dokonca pokaziť.

Pečivo do chladničky nepatrí

Toto pravidlo platí vždy. Napríklad chlieb môžete zamraziť pre prípad, že ho vytiahnete, keď doma nemáte chlieb. Do chladničky ho však nedávajte, rovnako ako ostatné pečivo. Rožky alebo chlieb v chladničke stvrdnú a stratia veľkú časť svojej kvality. Rozhodne nedávajte do chladničky teplý chlieb, pravdepodobne sa scvrkne!

Čo s maslom?

Možno vaša stará mama nedáva maslo do chladničky, ale vy áno. Za starých čias to nebolo zvykom. Maslo z chladničky býva veľmi tvrdé a ťažko sa natiera alebo inak spracováva. Pravdou však je, že v chladničke vydrží dlhšie. Ak ho chcete nechať vonku, mali by ste ho vždy spotrebovať do niekoľkých dní.

Ochutené potraviny dávajte do samostatnej nádoby

Hoci napríklad syr do chladničky určite patrí, mali by ste si dať pozor, aby jeho silná aróma neovplyvnila chuť a vôňu ostatných potravín v chladničke. Preto by ste rovnako ako iné aromatické potraviny mali aj syr uložiť do uzatvárateľnej nádoby.

Mäso patrí do chladničky len na krátky čas

Mäso by sa malo konzumovať buď čerstvé, alebo by sa malo umiestniť do mrazničky. V chladničke by malo byť len niekoľko hodín, alebo ho môžete dať do chladničky, keď ho chcete nechať pomaly rozmraziť z mrazničky.

Ak necháte mäso v chladničke dlhšie ako jeden alebo dva dni, hrozí, že sa pokazí alebo sa baktérie rozšíria na iné potraviny. V každom prípade by mäso malo byť oddelené od ostatných potravín – napríklad ukryté v krabici alebo uložené v samostatnej priehradke.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *