Jedzte ho so šupkou. Posilní vám kosti a zníži krvný tlak

kiwi bez supky
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Zlaté kiwi, tiež známe ako kiwi gold, na prvý pohľad pripomína klasické zelené kiwi, no po jeho rozpolení objavíme celkom iný svet.

Tento ovocný skvost ponúka sladký, žiarivo žltý dužinatý vnútrajšok s jemnejšou konzistenciou a lahodnou chuťou, ktorá je oproti tradičnému kiwi menej kyslá. Táto nová odroda je čoraz obľúbenejšia, a to nielen pre svoju chuť, ale aj pre zdravotné benefity, ktoré poskytuje.

Chuťové vlastnosti a výhody konzumácie

Zlaté kiwi má hladšiu a menej chlpatú šupku, ktorú možno konzumovať, čo z neho robí ideálnu desiatu na cesty, do školy či práce. Vďaka tomu, že ho netreba šúpať, je praktické na okamžitú konzumáciu. V jeho vnútri sa skrýva žiarivá, sladkastá dužina, ktorá niektorým ľuďom pripomína jahody, egreše alebo dokonca lesné jahody. Konzistencia je krémovejšia a menej kyslá, čo ocenia najmä tí, ktorí nie sú fanúšikmi tradične kyslého zeleného kiwi.

kiwi

Vitamínová bomba pre imunitu a zdravie srdca

Zlaté kiwi sa pýši bohatým obsahom vitamínu C, ktorý posilňuje imunitný systém a pomáha chrániť pred infekciami. Okrem toho obsahuje veľké množstvo draslíka, dôležitého pre reguláciu krvného tlaku a zdravie kardiovaskulárneho systému. Pravidelná konzumácia kiwi môže prispieť k lepšiemu zdraviu srdca a posilniť kosti, pretože podporuje syntézu kolagénu. Ďalšou výhodou je vysoký obsah vlákniny, ktorá zlepšuje trávenie, pomáha udržiavať optimálnu hmotnosť a znižuje riziko zápchy.

Kreatívne spôsoby použitia v kuchyni

Zlaté kiwi je skvelé nielen na samostatnú konzumáciu, ale aj ako prísada do rôznych pokrmov. Môže byť súčasťou ovocných šalátov, smoothie, jogurtov alebo ovsených kaší. V kuchyni sa z neho dajú pripraviť nielen čerstvé dezerty, ale aj ovocné koláče, tartaletky či muffiny. Vďaka jeho sladkastej chuti je kiwi gold obľúbenou ingredienciou v moderných receptoch.

V skratke: Zlaté kiwi je nielen chutné, ale aj veľmi zdravé ovocie, ktoré obsahuje veľké množstvo vitamínu C a draslíka. Jeho praktická konzumácia aj so šupkou a lahodná chuť z neho robia skvelú desiatu na každý deň. Táto vitamínová bomba pomáha podporiť imunitu, zdravie srdca a trávenie, pričom je v kuchyni univerzálnym doplnkom na dochutenie mnohých jedál.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *