Ako ľahko sa dá vajce olúpať zo škrupiny? Na rozdiel od presvedčenia s tým má veľa ľudí problém. Škrupina sa oddeľuje spolu s kúskami uvareného vajca alebo sa jednoducho prilepí na vajce ako lepidlo. Našťastie existujú jednoduché triky, ktoré vám umožnia vyriešiť tento problém ešte počas varenia.
Lúpanie vajec nie je vždy jednoduché. Často sa stáva, že škrupina nejde ľahko odlepiť a použitie väčšej sily znamená, že áno, odlepí sa, ale spolu s vajíčkom. Našťastie existujú jednoduché triky, ktoré vám túto úlohu výrazne uľahčia a škrupina pôjde dole bez problémov.
Čo môžete urobiť, aby sa vajcia uvarené natvrdo dobre lúpali? Počas varenia toto vložte do hrnca
Varené vajcia sú zdravé a sú skvelým doplnkom mnohých jedál. Môžete ich použiť aj do šalátov alebo na prípravu vaječnej pasty na sendviče. Hoci lúpanie uvarených vajec zo škrupiny môže byť nepríjemné, nemusí to tak byť vždy. Zaujímavý trik prezentoval na Instagrame @tokopediaparents. Čo by ste mali urobiť vy?
Stačí, ak do vnútra vajíčok pred ich uvarením vo vode vložíte plátok citróna. Ak chcete, môžete ich pridať aj niekoľko. Na videu je vidieť, že po uvarení sa vajíčka presunuli do vody naplnenej kockami ľadu, aby sa rýchlejšie ochladili, a potom sa bez problémov olúpali. Škrupina išla jemne dole bez toho, aby sa kúsky vajíčok odlepili.
Aké jednoduché je olúpať vajce zo škrupiny? Pridajte vodu a zabudnite na problém
Ďalším trikom na rýchle a jednoduché olúpanie vajec je pridať do vody, v ktorej ich varíte, dostatočné množstvo soli. Bonusom je, že soľ zmení hustotu tekutiny, takže obsah vajíčka, ktoré praskne, nebude plávať na povrch. Ak nemáte soľ, môžete sa spoľahnúť aj na ocot. Iní tiež odporúčajú vložiť vajce do nádoby, pridať studenú vodu do 3/4 výšky a potom nádobou silno potriasť.