Pri odkvapkávaní cestovín sa stáva, že pokrievka vykĺzne a obsah hrnca spadne do drezu. Našťastie poznáme šikovný trik, s ktorým tento problém zmizne. Ak nemáte po ruke cedidlo, vyskúšajte tento patent.
Ako scediť cestoviny bez cedidla? Teoreticky je to celkom jednoduché. Stačí pridržať veko a vyliať vodu, ale táto operácia môže byť riskantná, pretože veko sa môže ľahko posunúť.
Ak nechcete, aby vám cestoviny počas cedenia pristáli v dreze, použite tento trik. Stačí vám na to špáradlo a prácu nielen zefektívnite, ale aj predídete katastrofe. Čo je to za šikovný patent?
Pripadli vám cestoviny pri cedení do drezu? Nabudúce použite trik so špáradlom
Keď nemáme po ruke cedidlo, zvyčajne trochu odsunieme pokrievku a vylejeme vodu tak, aby samotné cestoviny zostali v hrnci. Často sa nám pritom stane, že pokrievka skĺzne a cestoviny nechtiac vylejeme do drezu. Ako sa tomu dá zabrániť?
Na pomoc prichádza trik so špáradlom. Jednoducho zdvihnite pokrievku a do medzery vložte špáradlo. A je to! Teraz, keď vodu vylejete, pokrievka sa nepohne a cestoviny zostanú v hrnci.
Po scedení cestovín ich zalejete studenou vodou? Radšej nie
Tento zvyk si mnohí z nás osvojili z domu. Naše babičky a mamy často po scedení cestovín zalievali cestoviny studenou vodou. Ukázalo sa však, že nie so všetkými cestovinami by sa malo zaobchádzať týmto spôsobom.
Ak chcete pripraviť cestoviny s omáčkou, nemali by ste ich temperovať studenou vodou, pretože omáčka namiesto toho, aby sa prilepila na rezance, začne stekať. Na druhej strane môžete zaliať studenou vodou rezance, ktoré neskôr použijete do polievok alebo šalátov, pretože sa potom nebudú lepiť. To isté urobte aj s ryžovými rezancami, ktoré budú bez preliatia vodou veľmi lepkavé.