Namáčajte si celý týždeň nohy v octe. Robte to hlavne v lete

plesen na nohach
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Ocot je produkt, ktorý našiel mnoho využití. Hoci sa najčastejšie používa v kuchyni ako okysľujúce korenie, dobre funguje aj ako čistiaci prostriedok. Ako sa ukázalo, ocot sa môže osvedčiť aj pri odstraňovaní nepríjemných ťažkostí s nohami. V lete sa dá touto liečbou predísť mnohým nepríjemným situáciám.

Namáčanie nôh do octu

Okrem toho, že sa ocot používa na marinovanie a konzervovanie zeleniny a húb, s obľubou sa používa aj ako čistiaci a dezinfekčný prostriedok. Ako sa ukázalo, ocot môže pomôcť zbaviť sa aj nepríjemných problémov s nohami.

Treba si uvedomiť, že namáčanie nôh do octu je len domácim prostriedkom, nie liekom. Majte tiež na pamäti, že môže viesť k podráždeniu pokožky. Je lepšie sa mu vyhnúť v prípade rôznych druhov poranení a poškodenia pokožky.

Na čo pomáha namáčanie nôh v octe?

Jablčný ocot môže byť nápomocný pri odstraňovaní problému popraskaných nôh. Jednoducho zmiešajte vodu a ocot v miske v pomere 2:1 a namočte si nohy na 15 minút. Tým sa odstráni odumretá koža a pokožka sa zmäkčí.

Ako sa ukázalo, táto metóda môže byť účinná aj proti zápachu nôh. Pred namáčaním si nohy dôkladne umyte. Do misky nalejte liter teplej vody a 1/4 šálky jablčného octu. Nohy namáčajte približne štvrť hodiny. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov opakujte tento postup každý deň počas siedmich dní.

Okrem toho môžete pomocou kyseliny octovej zabrániť vzniku plesňových ochorení nôh a dokonca vyliečiť ochorenie nazývané atletická noha. Hoci neexistujú vedecké dôkazy, ktoré by potvrdzovali, že ocot si dokáže poradiť s týmto typom infekcie, existujú tvrdenia, že tento domáci prostriedok je účinný.

Namáčanie nôh do vody s octom, napr. v pomere 2:1, si dokáže poradiť aj s bradavicami. Ďalším spôsobom je aplikovanie vaty namočenej v jablčnom octe priamo na lézie.

Okrem toho roztok vody a octu, napr. jablčného octu, pomáha zbaviť sa bradavíc. V tomto prípade možno vodu a ocot kombinovať v pomere 1:1.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *