O tejto funkcii škrabky vie málokto. Vedia to len profesionáli

skrabka
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Na prvý pohľad to vyzerá jednoducho – zobrať škrabku a očistiť zeleninu či ovocie. No práve pri tejto rutine robí väčšina z nás chybu, ktorá nás stojí čas aj potraviny.

Správna technika škrabania totiž dokáže výrazne zrýchliť prípravu jedál a pritom zabrániť tomu, aby sme s šupkou odstránili aj cennú dužinu.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
7 jesenných potravín, ktoré posilnia imunitu a dodajú energiu: Zabudnite na výživové doplnky, stačí tanier plný sezónnych plodov

Najčastejšia chyba: škrabeme len jedným smerom

Zemiaky, uhorky, mrkva či cuketa – všetky tieto suroviny bežne končia pod škrabkou. No ak vykonávate pohyb len zhora nadol, oberáte sa o efektivitu. Jednostranné škrabanie znamená pomalší postup, hrubšie rezy a zbytočný odpad.

Výsledok? Dlhšie státie pri kuchynskej linke a menej použiteľnej zeleniny na taniery.

skrabka 1

Trik profesionálov: pohyb tam aj späť

Odborní kuchári majú jasno: škrabka je navrhnutá tak, aby pracovala v oboch smeroch. Tlačte ju smerom nadol aj ťahajte späť nahor.
Tento plynulý spôsob:

  • udržiava neustály kontakt s povrchom zeleniny,
  • skracuje čas prípravy,
  • zabezpečí jemnejšie a rovnomernejšie odstránenie šupky,
  • eliminuje plytvanie.
Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Pijete perlivé vody? Asi ste nevedeli, čo vám robia v žalúdku

Ide o jednoduchú zmenu návyku, ktorá však v praxi znamená citeľný rozdiel.

Nie je to len škrabka. Chyby robíme aj pri ďalších spotrebičoch

Podceňovanie základného kuchynského vybavenia je pomerne bežné. Rovnako ako škrabku, aj mikrovlnku či iné nástroje mnohí používajú nesprávne – a tým znižujú ich efektivitu. Aj úplne banálne úkony si zaslúžia pozornosť: správna technika šetrí čas, suroviny aj nervy.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Pre výraznejšiu a plnšiu chuť pridajte do vývaru trochu tohto na konci varenia

Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *