Obaľte do tejto veci kuracie mäso a nepotrebujete olej na vyprážanie. Je to zdravé

kuracie masko
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Kuracie prsia vyprážané bez náznaku tuku? Je to zaujímavé riešenie, ktoré môžete zaviesť do praxe pomocou jednoduchého triku. Všetko, čo potrebujete, je suchá panvica a… papier na pečenie.

Ak vám doma došiel olej alebo sa vám ho jednoducho nechce používať, dnes k vám prichádzame s jednoduchým riešením tohto problému. Existuje totiž spôsob, ktorý zahŕňa použitie presne nula – áno, čítate správne – nula mililitrov tuku na vyprážanie kurčaťa. Nemožné? V dnešnej kreatívnej dobe určite nie.

A keďže kuracie prsia sú jedným z najčastejšie používaných druhov mäsa Slovákov, tento patent sa bude mnohým ľuďom určite hodiť. Stačí si vybrať optimálnu sadu korenia na mäso (oregano, estragón, tymián, cesnak, ako aj paprika v rôznych verziách sa k nemu výborne hodia), kura zabaliť do pergamenového papiera a vložiť ho na suchú panvicu. Hydina bude šťavnatá, ale nie mastná. Určite poteší všetkých milovníkov chudého mäsa.

Kuracie mäso na panvici bez tuku

Ingrediencie:

  • 1 kuracie filé (prsia)
  • 1/2 čajovej lyžičky soli,
  • 1/2 čajovej lyžičky tymiánu,
  • štipka estragónu,
  • 1/2 čajovej lyžičky cesnaku,
  • 1/2 čajovej lyžičky sladkej papriky,
  • štipka štipľavej papriky.

Spôsob prípravy:

  • Množstvo korenia je príklad, môžete si ho zostaviť sami. Všetky ich nasypte do jednej misky a premiešajte.
  • Kuracie mäso očistite od všetkých šliach. Neodporúčame ho nikdy umývať, podporuje to šírenie potenciálnych mikroorganizmov, ktoré sa pri vysokej teplote panvice zničia.
  • Mäso nakrájajte na rezne a jemne ich roztlačte tĺčikom. Nemusíte to robiť tak intenzívne ako pri bravčových rezňoch, stačí mäso trochu „vyrovnať.
  • Kuracie mäso potrite koreninami. Potom mäso zabaľte do papiera na pečenie vystrihnutého na správnu veľkosť. Filety vložte na panvicu (na sucho – nepridávajte tuk!) a z každej strany ich päť minút opekajte. Odlepte pergamenový papier a je hotovo. Podávajte s obľúbeným šalátom a zemiakmi. Dobrú chuť!

Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *