Šéfkuchár prezradil trik s vidličkou a paradajkou. Už to inak robiť nebudete

paradajka
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Paradajky patria medzi zeleninu (ovocie), bez ktorej si mnohí nevedia predstaviť leto. Vynikajú čerstvé priamo z kríka, no sú neodmysliteľnou súčasťou šalátov, omáčok aj domácich zaváranín. Ich aróma a všestranné využitie z nich robia základ každej kuchyne.

paradajka

Hoci je lákavé zobrať si paradajku priamo z rastliny, odborníci radia najskôr ju dôkladne umyť. Potom už ostáva len otázka: ako ju nakrájať tak, aby plátky vyzerali perfektne a my sme si pritom neublížili?

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Vypite to večer a zaspíte rýchlo. Mlieko zmiešajte s týmto ovocím

Prečo paradajky prospievajú zdraviu

Okrem výbornej chuti sú paradajky aj výživovou bombou. Obsahujú vitamíny C, E, K, skupinu B a PP. Z minerálov dominuje draslík, vápnik, horčík a železo. Navyše sú bohaté na betakarotén a antioxidanty, ktoré chránia bunky pred poškodením.

Pravidelná konzumácia prináša telu množstvo benefitov:

  • posilňuje imunitu a podporuje trávenie,
  • chráni srdce a cievy pred aterosklerózou,
  • znižuje riziko niektorých druhov rakoviny,
  • má močopudný účinok,
  • prispieva k zdravej pokožke a spomaľuje starnutie,
  • pomáha nervovému systému a chráni pred slnečným žiarením,
  • zrýchľuje metabolizmus a spaľovanie tukov.
Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Nasekajte to vidličkou a vložte do umývačky riadu. Trik, ktorý poznajú len tí najšikovnejší

Trik, ktorý vám uľahčí krájanie

Krájanie paradajok býva pre mnohých výzvou – hladká šupka sa šmýka a mäkká dužina sa ľahko rozpučí. Výsledkom sú nerovnomerné plátky a niekedy aj porezané prsty. Našťastie existuje jednoduchý spôsob, ako to zvládnuť – stačí obyčajná vidlička.

Umytú paradajku prepichnite vidličkou a krájajte ju tak, aby nôž prechádzal medzi hrotmi. Vidlička zeleninu stabilizuje a plátky budú vždy rovnomerné – ani príliš tenké, ani príliš hrubé.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Zalejte vaječné škrupiny octom. Okamžite vyriešite nepríjemný problém

Perfektné plátky aj pre návštevu

Tento nenápadný trik oceníte, keď pripravujete stôl pre rodinu či priateľov. Esteticky nakrájané paradajky dodajú jedlu elegantný vzhľad a budia dojem profesionálne pripraveného menu. Hostia si to všimnú a možno sa vás spýtajú, aké tajomstvo stojí za dokonalými plátkami.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok
📱 Súťaž o telefón v hodnote 1000€
👉 Sledujte náš Facebook

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *