Skvelý spôsob, ako zmäkčiť maslo z chladničky – natriete ho na chlieb úplne bez námahy

maslo
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Zabudli ste večer vybrať maslo z chladničky a ráno sa márne snažíte natrieť si chlieb? Tvrdé maslo dokáže skomplikovať každé raňajky, no s týmito praktickými trikmi bude natieratelné za chvíľu – aj bez mikrovlnky. Poradíme vám, ako na to rýchlo a bez neporiadku (foto: plenum.sk)

maslo

Raňajkový problém, ktorý poznáme všetci

Vstávate, chytáte sa prípravy raňajok – a zrazu narazíte. Maslo z chladničky je tvrdé ako kameň a natretie na čerstvý chlieb sa mení na misiu nemožnú. Namiesto hladkého natierania len trháte pečivo a nálada ide dolu. Dobrá správa je, že to vôbec nemusí byť takto.

Najrýchlejšia pomoc: Mikrovlnná rúra (ale s mierou)

Ak ide o čas, mikrovlnka je najrýchlejšie riešenie. Stačí maslo položiť na tanier a zvoliť program rozmrazovanie (defrost), prípadne najnižší výkon, ak takýto program chýba.
Zahrievajte ho po krátkych intervaloch (napr. 5–10 sekúnd), aby sa nezačalo topiť. Týmto spôsobom získate mäkké, natierateľné maslo bez masla v tekutej forme.

maslo

Nemáte mikrovlnku? Pomôže horúci nôž

Ak mikrovlnku nepoužívate, siahnite po starom osvedčenom spôsobe. Nôž ponorte na chvíľu do horúcej vody, utrite a použite na krájanie masla. Teplý kov zmäkčí maslo natoľko, že ho bez námahy nakrájate aj rozotriete.

Trik s horúcou miskou: Efektívny a elegantný

Ďalší šikovný spôsob nevyžaduje žiadnu elektroniku. Stačí keramická miska a horúca voda. Misku najskôr naplňte vriacou vodou, nechajte ju pár sekúnd nahriať a potom vodu vylejte.
Teplou miskou prikryte kúsok masla – už po niekoľkých minútach bude mať ideálnu konzistenciu na natieranie.

Praktické rady navyše

  • Nakrájajte maslo na menšie kúsky – zmäknú omnoho rýchlejšie.
  • Počas raňajok nechávajte maslo v keramickej miske na stole, aby ostalo mäkké dlhšie.
  • Večerný zvyk sa oplatí – ak ráno nestíhate, vyberte maslo z chladničky už večer.

Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *