Vezmite vidličku a zapichnite ju do kuracieho mäsa. Ľutujem, že som tento trik nepoznal skôr

kuracie prsia 1
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Odstraňovanie bielych blán a šliach z mäsa patrí medzi najnepríjemnejšie úlohy pri varení. Je to zdĺhavé, náročné a často si to vyžaduje veľa trpezlivosti. Slovenská foodblogerka Janka Ševčíková však prišla s jednoduchým trikom, ako si túto neobľúbenú činnosť výrazne uľahčiť – a stačí vám na to obyčajná vidlička.

Vezmite vidličku a zapichnite ju do kuracieho mäsa. Ľutujem, že som tento trik nepoznal skôr

Prečo treba mäso dôkladne očistiť?

Ak pripravujete kuracie alebo bravčové mäso, určite viete, že obsahuje tenké blany a šľachy. Tie je potrebné pred varením odstrániť, inak sa pri tepelnej úprave stiahnu, čo spôsobí, že mäso bude tvrdé a nepríjemne vláknité.

Hoci sa to môže zdať ako detail, v skutočnosti má dôkladná očista zásadný vplyv na kvalitu jedla. A práve tu prichádza na scénu jednoduchá pomôcka, ktorú máte určite doma – vidlička.

fork 705718 1920

Jednoduchý trik z dielne foodblogerky Janky Ševčíkovej

Janka Ševčíková sa na svojom profile delí o recepty na tradičné aj moderné jedlá a často pridáva aj praktické tipy, ako si zjednodušiť prácu v kuchyni. Jedným z nich je aj šikovný spôsob, ako bez námahy odstrániť šľachy z mäsa – pomocou vidličky a papierovej utierky.

Ako na to krok za krokom:

Nachystajte si vidličku a papierovú kuchynskú utierku.

widelec 2 b4097a7dad

Vidličku zapichnite do mäsa v mieste, kde vidíte šľachu alebo vlákninu.

widelec mieso 1 d5f71df5bf

Druhou rukou, cez utierku, uchopte koniec šľachy.

widelec mieso 2 ed55f14a39

Držte vidličku pevne a pomaly ťahajte šľachu smerom von.

widelec mieso 3 582fe1c84f

Tento trik funguje najlepšie pri kuracích prsiach alebo bravčovej panenke, kde sú šľachy dobre viditeľné a dajú sa uchopiť.

Malá zmena, veľký rozdiel pri varení

Aj taká drobnosť, ako správne očistené mäso, dokáže výrazne ovplyvniť výsledok vášho jedla. Mäso je jemnejšie, lepšie sa s ním pracuje a hlavne – výsledok bude chutnejší. Tento jednoduchý trik zvládne každý a po prvom vyskúšaní si ho určite osvojíte.

Ak často pripravujete jedlá z kuraciny alebo bravčového mäsa, určite sa oplatí zaradiť túto vychytávku medzi svoje kuchynské rutiny.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *