Ako vylepšiť chuť cestovín za 2 minúty? Tu je tajomstvo šéfkuchára

cestoviny
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Cestoviny patria medzi najobľúbenejšie jedlá na svete – sú rýchle, jednoduché a nikdy sa neprejedia. Austrálska šéfkuchárka a autorka kuchárskych bestsellerov Nagi Maehashi, známa z blogu RecipeTin Eats, však ukázala, ako aj obyčajný obed povýšiť na zážitok ako z pravej talianskej trattorie.

cestoviny

Na TikToku prezradila nenápadný trik: šľahaná ricotta, ktorá zmení každé cestoviny na krémovú pochúťku.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Väčšina ľudí vôbec nevie, čo všetko prospešné pre telo dokáže obyčajná voda so škoricou

Ako funguje tento trik?

Podľa Maehashi je kľúčom k úspechu rozmixovať ricottu s parmezánom a trochou mlieka. Vznikne jemný, hodvábny krém, ktorý dokonale obalí cestoviny a dodá im chuť, akú poznáme z talianskych reštaurácií.

📱 Súťaž o telefón v hodnote 1000€
👉 Sledujte náš Facebook

„Pozrite sa, ako sa to na horúcich cestovinách roztopí na hodvábnu hmotu. Vyzerá to ako niečo z talianskej trattorie!“ hovorí Maehashi vo svojom videu.

Rýchly recept: cestoviny s kuracím mäsom a sušenými paradajkami

Vo videu blogerka predviedla jednoduchý recept, ktorý je hotový za menej než 20 minút – ideálny na rýchly obed počas týždňa.

  1. Na oleji zo sušených paradajok opečte kúsky kuracieho mäsa.
  2. Pridajte cibuľu, cesnak a sušené paradajky.
  3. Prisypte cestoviny, zalejte vývarom a nechajte povariť.
  4. Na záver pridajte porciu šľahanej ricotty.
Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Týždenný jedálniček na chudnutie: Zdravé a cenovo dostupné recepty 29. september – 5. október 2025

Výsledkom sú ľahké a krémové cestoviny, ktoré chutia ako z reštaurácie.

Hit na TikToku

Trik s ricottou si okamžite získal fanúšikov. Video má už vyše 61-tisíc zhliadnutí a mnohí používatelia priznali, že tento postup okamžite zaradili do svojej kuchyne.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Pridajte to do akejkoľvek polievky a stane sa ochranou vašej imunity

Nielen k mäsu

Hoci Maehashi ukázala ricottu v kombinácii s kuracím mäsom, tento krémový základ sa hodí prakticky ku všetkým druhom cestovín. Stačí ju primiešať na záver a z obyčajného jedla sa stane lahodná špecialita.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *