Chcete najluxusnejšiu praženicu? Stačí do nej pridať toto, čo má doma každý

prazenica
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Miešané vajíčka patria medzi najobľúbenejšie raňajkové pochúťky, a to nielen počas víkendov. Často slúžia aj ako rýchle jedlo počas dňa, keď potrebujete rýchlo zahnať hlad. No poznáte spôsob, ako ich pripraviť tak, aby boli ešte jemnejšie a krémovejšie? Skúste do nich pridať trochu majonézy!

Majonéza ako zlepšovák chuti

Každý má rád vajíčka trochu inak – niekto ich obľubuje mäkké a krémové, iný zase pevnejšie a hutnejšie. Majonéza sa však hodí do oboch verzií. Dokáže zvýrazniť chuť vajec a zároveň ich urobiť jemnejšími.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Slovensko dnes zasiahnu silné dažde. Hrozia aj záplavy

Stačí jedna lyžička

Skúste tento trik: Pripravte svoje obľúbené miešané vajíčka a počas prípravy pridajte jednu polievkovú lyžicu majonézy. Ak sa vám ju nepodarí dokonale zamiešať, nevadí – vajcia sa majonézou obalia a získajú jemnejšiu konzistenciu. Majonéza celkovo zjemní pokrm a dodá mu hladký povrch.

Tipy na prípravu miešaných vajíčok

Základom je vhodná panvica – mala by byť prispôsobená množstvu vajec, ktoré chcete pripravovať. Príliš veľká panvica môže spôsobiť, že sa vajíčka pripália, naopak, na malej panvici sa môžu nerovnomerne ohriať. Čo budete potrebovať?

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
EÚ chystá drastický nárast cien pre občanov. Tankovanie či kúrenie bude luxusom

Ingrediencie:

  • 2 – 3 vajcia (podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička majonézy
  • 1 polievková lyžica masla
  • 2 štipky soli
  • korenie podľa chuti
  • voliteľné prísady: slanina, šunka, strúhaný syr alebo bylinky

Začnite tým, že rozohrejete maslo na panvici s nepriľnavým povrchom. Medzitým rozšľahajte vajcia v miske tak, aby boli nadýchané. Ak používate slaninu alebo šunku, pridajte ich na panvicu ešte pred vajíčkami a nechajte ich mierne opiecť. Potom pridajte vajcia a na miernom ohni ich pomaly miešajte, aby sa nepripálili.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Fico prezradil, čo mu povedal Putin, ako odkaz Zelenskému

Keď vajcia začnú tuhnúť, pridajte lyžičku majonézy a odstavte panvicu z ohňa. Vajíčka ešte chvíľu miešajte, aby dosiahli požadovanú konzistenciu, a potom ich preložte na tanier. Na záver ich dochuťte podľa vlastnej chuti – môžete pridať syr, pesto, korenie či bylinky. Majonéza dodá tomuto jednoduchému jedlu novú dimenziu, ktorú si určite zamilujete.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *