Chcete najluxusnejšiu praženicu? Stačí do nej pridať toto, čo má doma každý

prazenica
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Miešané vajíčka patria medzi najobľúbenejšie raňajkové pochúťky, a to nielen počas víkendov. Často slúžia aj ako rýchle jedlo počas dňa, keď potrebujete rýchlo zahnať hlad. No poznáte spôsob, ako ich pripraviť tak, aby boli ešte jemnejšie a krémovejšie? Skúste do nich pridať trochu majonézy!

Majonéza ako zlepšovák chuti

Každý má rád vajíčka trochu inak – niekto ich obľubuje mäkké a krémové, iný zase pevnejšie a hutnejšie. Majonéza sa však hodí do oboch verzií. Dokáže zvýrazniť chuť vajec a zároveň ich urobiť jemnejšími.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Prečo by ste si mali vždy vziať potvrdenie o platbe kartou? Môže vám ušetriť peniaze

Stačí jedna lyžička

Skúste tento trik: Pripravte svoje obľúbené miešané vajíčka a počas prípravy pridajte jednu polievkovú lyžicu majonézy. Ak sa vám ju nepodarí dokonale zamiešať, nevadí – vajcia sa majonézou obalia a získajú jemnejšiu konzistenciu. Majonéza celkovo zjemní pokrm a dodá mu hladký povrch.

Tipy na prípravu miešaných vajíčok

Základom je vhodná panvica – mala by byť prispôsobená množstvu vajec, ktoré chcete pripravovať. Príliš veľká panvica môže spôsobiť, že sa vajíčka pripália, naopak, na malej panvici sa môžu nerovnomerne ohriať. Čo budete potrebovať?

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Nikdy neohrievajte tieto potraviny v mikrovlnke. Škodíte si tak

Ingrediencie:

  • 2 – 3 vajcia (podľa chuti)
  • 1 čajová lyžička majonézy
  • 1 polievková lyžica masla
  • 2 štipky soli
  • korenie podľa chuti
  • voliteľné prísady: slanina, šunka, strúhaný syr alebo bylinky

Začnite tým, že rozohrejete maslo na panvici s nepriľnavým povrchom. Medzitým rozšľahajte vajcia v miske tak, aby boli nadýchané. Ak používate slaninu alebo šunku, pridajte ich na panvicu ešte pred vajíčkami a nechajte ich mierne opiecť. Potom pridajte vajcia a na miernom ohni ich pomaly miešajte, aby sa nepripálili.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Veľa Slovákov nevie, kam vyhodiť obal z masla

Keď vajcia začnú tuhnúť, pridajte lyžičku majonézy a odstavte panvicu z ohňa. Vajíčka ešte chvíľu miešajte, aby dosiahli požadovanú konzistenciu, a potom ich preložte na tanier. Na záver ich dochuťte podľa vlastnej chuti – môžete pridať syr, pesto, korenie či bylinky. Majonéza dodá tomuto jednoduchému jedlu novú dimenziu, ktorú si určite zamilujete.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *