Dávate mlieko na toto miesto v chladničke? Môže vám to ušetriť pekný balík za elektrinu

pexels max rahubovskiy 6508357 1
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Chladničku otvárame až desaťkrát denne. Uchovávame v nej potraviny, chladíme nápoje a skladujeme hotové jedlá. Aká je optimálna teplota v chladničke a mrazničke? Dodržiavajte tieto jednoduché pravidlá a vaše potraviny zostanú dlhšie čerstvé.

Chladnička chráni potraviny pred pokazením a udržiava ich v dobrom stave. Každá polica je určená na skladovanie iného typu potravín. Z tohto dôvodu sú v rôznych častiach chladničky rôzne teploty. Niektoré modely majú dokonca označenie, čo by sa malo umiestniť na konkrétnu policu, píše Gazeta

Police v chladničke. Čo a kam umiestniť?

Najchladnejšia polica je tá, ktorá sa nachádza v spodnej časti. Na tejto polici by ste mali uchovávať mäso a ryby. Na stredných policiach môžete skladovať mliečne výrobky a na hornú policu umiestnite výrobky v pohároch, ktoré sa tak rýchlo nekazia, napríklad džemy.

V chladničke sa zvyčajne nachádzajú aj dve zásuvky. Tie sú určené na uskladnenie zeleniny a ovocia. Zároveň je to jedno z najteplejších miest. Najvyššia teplota je na dverách chladničky, takže na ne môžete úspešne umiestniť šťavy alebo omáčky. Udržiavať poriadok v chladničke pomôžu plastové nádoby, usporiadanie produktov podľa dátumu spotreby a týždenné revízie obsahu.

Aká teplota v chladničke a mrazničke? Udržanie potravín dlhšie čerstvých

Správna teplota v chladničke nielen chráni potraviny pred pokazením, ale aj šetrí peniaze. Mala by sa pohybovať medzi 2 a 4 stupňami C. Akékoľvek zníženie teploty bude mať za následok vyššiu spotrebu elektrickej energie a zvýšenie účtu.

Nezabudnite nenechávať dvere spotrebiča otvorené, neukladať potraviny príliš tesne na seba, nevkladať dovnútra mokré predmety ani horúce potraviny. Je tiež dobré raz za čas spotrebič rozmraziť. Námraza a ľad nahromadené v mrazničke spôsobia jej poruchu. Teplota by tam mala byť -18 stupňov Celzia.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *