Hnedý banán bude zrazu čerstvý. Skúste túto metódu

cierny hnedy banan
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Banány patria medzi najobľúbenejšie druhy ovocia na svete. Ich vysoký obsah vitamínov B, C a A, vlákniny a jednoduchých sacharidov z nich robí ideálny zdroj rýchlej energie a podporujú zdravé trávenie.

No čo robiť, keď sa na vašej kuchynskej linke objaví banán sčernaný do hneda? Internet ponúka riešenie v podobe šikovného triku, ktorý hnedému banánu vráti jeho atraktívnu žltú farbu.

Ako premeniť hnedý banán späť na žltý

Táto metóda, ktorá sa často objavuje na sociálnych sieťach ako Pinterest, je prekvapivo jednoduchá. Potrebujete len tri veci: uzatvárateľné plastové vrecko, ryžu a sušič vlasov. Postup je nasledovný:

  1. Príprava banánu: Hnedý banán vložte do uzatvárateľného plastového vrecka.
  2. Ryža ako absorbent vlhkosti: Pridajte do vrecka ryžu tak, aby bol banán mierne obalený. Ryža slúži na absorbovanie nadbytočnej vlhkosti.
  3. Čas na „sušenie“: Vrecko pevne uzavrite a odložte na približne hodinu.
  4. Fén na dokončenie práce: Vyberte banán z vrecka a jemne ho vysušte fénom nastaveným na vlažný vzduch. Po niekoľkých minútach by mal banán získať späť svoju žltú farbu.

Hoci sa chuť banánu nezmení, jeho estetika určite získa body navyše. Ak sa vám nepodarí dosiahnuť dokonalý výsledok, nezúfajte – z hnedých banánov ľahko pripravíte banánový chlieb, muffiny či iné sladké dobroty.

Bonus: Ryža po použití nevyjde nazmar

Zaujímavým vedľajším efektom tejto metódy je, že ryža absorbuje arómu banánov. Ak nechcete ryžu vyhodiť, využite ju napríklad na prípravu ryžového nákypu alebo kaše. Pridáme vám rýchly recept na banánovú ryžovú kašu, ktorý je ideálny na raňajky či dezert.

Recept na banánovú ryžovú kašu

Ingrediencie:

  • 1 šálka ryže
  • 2 šálky mlieka
  • 1 banán (roztlačený alebo nakrájaný)
  • Ovocie podľa chuti (čučoriedky, jahody)

Postup:
Ryžu najskôr prepláchnite a vložte do hrnca s mliekom. Pomaly varte, kým ryža nezmäkne. Potom pridajte roztlačený banán a premiešajte. Pre dochutenie môžete pridať čerstvé alebo mrazené ovocie. Podávajte s lyžičkou medu, masla alebo štipkou kakaa.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *