Nevyhadzujte kuracie kosti, môžu prísť ešte vhod. Keby som vedel tento šikovný trik skôr

hydina
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Príprava zaujímavého občerstvenia zo zvyškov je dôležitá zručnosť. Najmä tesne po sviatkoch, keď mnohým jedlám, ktoré sme pripravovali v prebytku, hrozí pokazenie. Pomôcť môžu triky, ako je tento.

Ukladanie zvyškov kuracieho mäsa

Na rozdiel od hovädzích kostí by sa kosti z hydiny nemali podávať ani zvieratám. Zdá sa teda, že po zjedení tých najchutnejších kuracích kúskov už pre jeho kostru niet spásy.

Na prípravu zaujímavého občerstvenia však môžete použiť aspoň tie najväčšie kosti. Vyzerá to ako jedlo z hydiny, ale pod chrumkavým chlebom sa skrýva výživná zmes zemiakov, mäsa a syra . Táto večera bude deťom určite chutiť.

Občerstvenie z kuracích kostí

Tento recept zvládne každý. Občerstvenie môže obsahovať zvyšky kuracieho alebo vyprážaného kurčaťa, ale funguje skvele so zvyškami vývaru .

  • Ingrediencie:
  • Porcia kostí z kuracieho vývaru so zvyškami mäsa
  • 2 stredné zemiaky
  • 100 g strúhaného syra
  • 1 vajce
  • Korenie: soľ, korenie, sladká a pálivá paprika
  • Na obaľovanie: vajce, múka, strúhanka, olej na vyprážanie
hydina1

Pripravujeme hydinový snack

Uvarené alebo vyprážané kuracie mäso zbavíme kostí a nakrájame. Môžete použiť aj menej chutné časti hydiny , ako je koža, ale dobre ich nakrájajte. Kosti dôkladne očistíme a tie najväčšie – stehná – necháme bokom.

Zemiaky uvaríme v osolenej vode do mäkka, nakrájame na kúsky. Vložte ich do misy a premiešajte (môžete ich pretlačiť aj lisom). K zemiakom pridáme nakrájané mäso a syr nastrúhaný na hrubom strúhadle.

Vajíčko rozbijeme do misky, pridáme koreniny a miesime, kým nevznikne jednotná hmota, z ktorej sa dajú formovať knedle. Z masy robíme veľké guľky. Prikryte nimi kuracie kosti tak, aby z nich trčal kúsok, ktorý môžete chytiť .

Vajíčko rozbijeme na tanier a rozšľaháme. Pripravený snack obaľte v múke, vajci a strúhanke, aby ste si pripravili mäsovú polevu. Toto pseudokura opečieme na dobre rozohriatom oleji dozlatista. Môžete podávať s obľúbenou omáčkou.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *