Nôž vložte do šálky s ryžou. Ušetríte si tak veľa nervov

noz v ryzy
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Sú vaše nože také tupé, že prekrojenie paradajky hraničí so zázrakom? Ak nemáte doma brúsku, vyskúšajte tento jednoduchý patent s ryžou a šálkou. Po chvíli budú ako nové.

Ostrý a poriadne ostrý nôž je základným nástrojom v každej kuchyni. Je to jedna z tých vecí, do ktorých sa oplatí investovať, najmä ak ste vášnivým fanúšikom varenia. Bohužiaľ, časom sa aj ten najdrahší nôž jednoducho otupí. Stačí siahnuť po brúske a máte hotovo. Nie každý z nás má doma ocieľku. Ako si teda doma nabrúsiť nože? Vysvetlíme vám to.

Dobrý nôž je základom každej kuchyne

Ostrý nôž je najdôležitejším kuchynským náradím. Môžete ho použiť na vyrezávanie efektných vzorov, jemné krájanie zeleniny alebo porciovanie mäsa s kosťou. Po čase sa čepeľ otupí a používanie noža nie je žiadna zábava. Zostávajú nám teda dve riešenia. Prvým je, samozrejme, brúska na nože. Môžete si ho kúpiť v obchodoch s kuchynskými potrebami, v železiarňach alebo vo veľkých supermarketoch. Stačí, ak prejdete čepeľou po povrchu brúsky, a nôž bude ostrý. Toto je najjednoduchšie riešenie.

Nemáte doma ocieľku? Nič nie je stratené. Poznáme aj iný spôsob. Vyberte zo skrine veľký pohár – čepeľ by sa doň mala zmestiť. Naplňte ho ryžou a vložte doň nôž. Možno to znie zvláštne, ale tento patent naozaj funguje. Keď nôž vyberiete, bude výrazne ostrejší. Nezabudnite však, že ryžový trik nenahrádza bežné ostrenie.

Prechádzajte ňou po čepeli. Bude ako nová

Na internete nájdete množstvo rád o ostrení noža bez brúsky. Mnohí používatelia internetu radia používať na tento účel hliníkovú fóliu. Jednoducho ho zrolujte do guľôčky a aspoň niekoľkokrát ním prejdite po čepeli zhora nadol. Tento patent bude fungovať len pri mierne otupených nožoch.

Namiesto hliníkovej fólie môžete siahnuť po brúsnom papieri, ktorý si poradí aj s extrémne tupým nožom. Ako nabrúsiť nôž pomocou brúsneho papiera? Položte nôž na papier a pretiahnite čepeľ pod uhlom 60 stupňov. Postup opakujte 3 – 4 krát. Potom by mal nôž rezať ako britva.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *