Perfektný trik na tuhé maslo z chladničky. Stačí vám pohár a bude mäkké

maslo
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Tvrdé maslo nie je veľmi poddajné, preto sa s ním ťažko pracuje. Natierať ho na sendviče alebo strúhať zmes je naozaj náročné a čakanie na jeho zohriatie zvyčajne trvá príliš dlho. Riešením tohto problému je sklenený trik. Päť minút a tvrdé maslo je minulosťou.

Maslo je jednou z najobľúbenejších raňajkových potravín Slovákov. Používame ho do slaných aj sladkých jedál. Najlepšie je, keď je mäkké a zohriate, pretože ľahko kĺže po chlebe. Nanešťastie, ráno býva maslo tvrdé, pretože tuk a voda sa po noci strávenej v chladničke začnú spájať. Našťastie existuje jednoduchý trik, ktorý tvrdú kocku zmäkčí za pár minút!

Ako ohriať tvrdé maslo z chladničky za pár minút?

Máme spôsob, ako tvrdé maslo z chladničky. Je to triviálne a všetko, čo potrebujete, je pohár a horúca voda. Lifehack sa vám bude hodiť každé ráno, keď si chcete namazať chlieb, ale tvrdé studené maslo namiesto toho, aby kĺzalo po krajci, sa začne odťahovať a rozhodne nespolupracuje. Celý trik spočíva v tom, že si pripravíte „saunu“, ktorá maslo rozpustí už za niekoľko minút.

Začnite tým, že vyberiete maslo z chladničky a rozdelíte ho na menšie kúsky. Vezmite si kúsok, ktorý môžete naraz zjesť, a zvyšok uložte do chladničky. Vezmite si pohár a naplňte ho horúcou vodou. Dajte jej niekoľko minút na zohriatie materiálu a vylejte obsah, potom zakryte kocku tuku pohárom. Studené maslo nechajte zakryté päť minút. Po tomto čase bude krémové a pripravené na použitie.

Ako zmäkčiť studené maslo na pastu?

Studené maslo na pastu je zlá voľba. Ak ho skombinujete s teplými prísadami, krém sa môže rozvrstviť. Tuk by mal mať izbovú teplotu, rovnako ako ostatné prísady. Ak ste ho zabudli zohriať a nemáte veľa času, použite šikovný trik, ktorý pomôže zmäkčiť tvrdé maslo už za niekoľko minút.

Vezmite kocku masla, odstráňte z nej papier a potom ju nakrájajte na menšie kúsky. Oddeľte kocky masla a vyložte ich na tanier tak, aby mali z každej strany voľný priestor. Takto sa maslo rýchlejšie zohreje a bude pripravené na použitie. Druhým spôsobom je použitie kúskov masla. Stačí nastrúhať tvrdé maslo a vysypať ho na plochý tanier. Tuk bude vystavený okolitej teplote a lupienky v okamihu zmäknú. Takto rozomleté maslo sa navyše lepšie premieša, takže v zmesi nevznikajú hrudky. Tento trik sa oplatí použiť vždy, keď budete potrebovať.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *