Perfektný trik na tuhé maslo z chladničky. Stačí vám pohár a bude mäkké

maslo
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Tvrdé maslo nie je veľmi poddajné, preto sa s ním ťažko pracuje. Natierať ho na sendviče alebo strúhať zmes je naozaj náročné a čakanie na jeho zohriatie zvyčajne trvá príliš dlho. Riešením tohto problému je sklenený trik. Päť minút a tvrdé maslo je minulosťou.

Maslo je jednou z najobľúbenejších raňajkových potravín Slovákov. Používame ho do slaných aj sladkých jedál. Najlepšie je, keď je mäkké a zohriate, pretože ľahko kĺže po chlebe. Nanešťastie, ráno býva maslo tvrdé, pretože tuk a voda sa po noci strávenej v chladničke začnú spájať. Našťastie existuje jednoduchý trik, ktorý tvrdú kocku zmäkčí za pár minút!

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Tajná prísada od babičky. Vývar bude chutiť luxusne

Ako ohriať tvrdé maslo z chladničky za pár minút?

Máme spôsob, ako tvrdé maslo z chladničky. Je to triviálne a všetko, čo potrebujete, je pohár a horúca voda. Lifehack sa vám bude hodiť každé ráno, keď si chcete namazať chlieb, ale tvrdé studené maslo namiesto toho, aby kĺzalo po krajci, sa začne odťahovať a rozhodne nespolupracuje. Celý trik spočíva v tom, že si pripravíte „saunu“, ktorá maslo rozpustí už za niekoľko minút.

Začnite tým, že vyberiete maslo z chladničky a rozdelíte ho na menšie kúsky. Vezmite si kúsok, ktorý môžete naraz zjesť, a zvyšok uložte do chladničky. Vezmite si pohár a naplňte ho horúcou vodou. Dajte jej niekoľko minút na zohriatie materiálu a vylejte obsah, potom zakryte kocku tuku pohárom. Studené maslo nechajte zakryté päť minút. Po tomto čase bude krémové a pripravené na použitie.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Aké bude počasie v pondelok? V noci čakajme mrznutie

Ako zmäkčiť studené maslo na pastu?

Studené maslo na pastu je zlá voľba. Ak ho skombinujete s teplými prísadami, krém sa môže rozvrstviť. Tuk by mal mať izbovú teplotu, rovnako ako ostatné prísady. Ak ste ho zabudli zohriať a nemáte veľa času, použite šikovný trik, ktorý pomôže zmäkčiť tvrdé maslo už za niekoľko minút.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Maslo do kávy? Rozumní ľudia vedia, prečo si ho dávajú namiesto mlieka či cukru

Vezmite kocku masla, odstráňte z nej papier a potom ju nakrájajte na menšie kúsky. Oddeľte kocky masla a vyložte ich na tanier tak, aby mali z každej strany voľný priestor. Takto sa maslo rýchlejšie zohreje a bude pripravené na použitie. Druhým spôsobom je použitie kúskov masla. Stačí nastrúhať tvrdé maslo a vysypať ho na plochý tanier. Tuk bude vystavený okolitej teplote a lupienky v okamihu zmäknú. Takto rozomleté maslo sa navyše lepšie premieša, takže v zmesi nevznikajú hrudky. Tento trik sa oplatí použiť vždy, keď budete potrebovať.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *