Tvrdé maslo nie je veľmi poddajné, preto sa s ním ťažko pracuje. Natierať ho na sendviče alebo strúhať zmes je naozaj náročné a čakanie na jeho zohriatie zvyčajne trvá príliš dlho. Riešením tohto problému je sklenený trik. Päť minút a tvrdé maslo je minulosťou.
Maslo je jednou z najobľúbenejších raňajkových potravín Slovákov. Používame ho do slaných aj sladkých jedál. Najlepšie je, keď je mäkké a zohriate, pretože ľahko kĺže po chlebe. Nanešťastie, ráno býva maslo tvrdé, pretože tuk a voda sa po noci strávenej v chladničke začnú spájať. Našťastie existuje jednoduchý trik, ktorý tvrdú kocku zmäkčí za pár minút!
Ako ohriať tvrdé maslo z chladničky za pár minút?
Máme spôsob, ako tvrdé maslo z chladničky. Je to triviálne a všetko, čo potrebujete, je pohár a horúca voda. Lifehack sa vám bude hodiť každé ráno, keď si chcete namazať chlieb, ale tvrdé studené maslo namiesto toho, aby kĺzalo po krajci, sa začne odťahovať a rozhodne nespolupracuje. Celý trik spočíva v tom, že si pripravíte „saunu“, ktorá maslo rozpustí už za niekoľko minút.
Začnite tým, že vyberiete maslo z chladničky a rozdelíte ho na menšie kúsky. Vezmite si kúsok, ktorý môžete naraz zjesť, a zvyšok uložte do chladničky. Vezmite si pohár a naplňte ho horúcou vodou. Dajte jej niekoľko minút na zohriatie materiálu a vylejte obsah, potom zakryte kocku tuku pohárom. Studené maslo nechajte zakryté päť minút. Po tomto čase bude krémové a pripravené na použitie.
Ako zmäkčiť studené maslo na pastu?
Studené maslo na pastu je zlá voľba. Ak ho skombinujete s teplými prísadami, krém sa môže rozvrstviť. Tuk by mal mať izbovú teplotu, rovnako ako ostatné prísady. Ak ste ho zabudli zohriať a nemáte veľa času, použite šikovný trik, ktorý pomôže zmäkčiť tvrdé maslo už za niekoľko minút.
Vezmite kocku masla, odstráňte z nej papier a potom ju nakrájajte na menšie kúsky. Oddeľte kocky masla a vyložte ich na tanier tak, aby mali z každej strany voľný priestor. Takto sa maslo rýchlejšie zohreje a bude pripravené na použitie. Druhým spôsobom je použitie kúskov masla. Stačí nastrúhať tvrdé maslo a vysypať ho na plochý tanier. Tuk bude vystavený okolitej teplote a lupienky v okamihu zmäknú. Takto rozomleté maslo sa navyše lepšie premieša, takže v zmesi nevznikajú hrudky. Tento trik sa oplatí použiť vždy, keď budete potrebovať.