Pite ráno túto špeciálnu vodu, ktorú si vyrobíte sami. Začnú sa diať zázraky s telom

ovsena voda
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Chcete schudnúť? Vyvážená strava a fyzická aktivita sú základom úspechu. Tento proces môžete aj urýchliť. Ovsená voda je bezpečný a úplne prírodný spaľovač tukov. Vysvetlíme vám, ako si ju pripraviť.

Za oknom sa otepľuje a na stromoch a kríkoch sa už objavujú prvé púčiky. To znamená, že sa začína jar. Chcete byť na leto vo forme? Zaradte do svojho jedálnička ovsenú vodu a o pár týždňov sa rozlúčite s bruškami alebo pneumatikou na bruchu.

Ovsená voda pôsobí ako spaľovač tukov. Je lacná, bezpečná a úplne prírodná. Vďaka vysokému obsahu vlákniny urýchli proces chudnutia. Vysvetlíme vám, ako si ju pripraviť.

Ovsená voda – prírodný urýchľovač chudnutia

Ovsená voda je prírodný urýchľovač spaľovania tukov. V kombinácii so zdravou, vyváženou stravou a pravidelnou fyzickou aktivitou pomáha zbaviť sa nežiaducich bokov alebo povestného pupka.

Príprava ovsenej vody je triviálna, ale musíte sa držať jednoduchého pravidla. Zásobte sa kvalitnými ovsenými vločkami. Najlepšie budú tie „obyčajné“, z ekologického poľnohospodárstva. Tento typ obilnín je najmenej spracovaný a bohatý na cenné živiny, ako je vláknina, vitamíny skupiny B a fosfor.

Menšia pneumatika alebo žiadne boky sú len dve z výhod pravidelného pitia ovsenej vody. Pravidelným pitím nápoja sa zníži hladina „zlého“ cholesterolu v krvi, ako aj stimulácia črevnej periklastiky zrýchlením metabolizmu alebo prevencia zápchy. Už jeden pohár na lačný žalúdok viditeľne urýchli proces spaľovania tukov.

Ovsená voda – recept

Zloženie:

  • Ovsené vločky
  • Štipka cejlónskej škorice
  • 8 šálok teplej, prevarenej vody
  • Plný pohár ovsených vločiek (obyčajných, bio).

Príprava:

  • Vločky vložte do vysokej misky. Posypte ich škoricou a dôkladne premiešajte. Zalejte ich 2 šálkami teplej vody a nechajte stáť pol hodiny.
  • Po polhodine pridajte zvyšok vody a rozmixujte na hladkú kašu.
  • Prepasírujte ju cez kúsok gázy. Vodu nalejte do vysokej nádoby. Vločky môžete použiť na prípravu ovsených koláčov.

Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *