Šikovní ľudia si robia banánový výluh. Využitie je úžasné

bananovy vyluh

Banán je veľmi zdravá potravina, ktorá pomáha udržiavať naše telo zdravé. Okrem toho môžeme jeho šupky použiť aj na výrobu hnojiva pre naše záhrady, balkóny a parapety. Nielen vnútro, ale aj šupka banánu obsahuje mnoho cenných látok, vďaka ktorým budú s láskou pestované kvety žiariť šťastím.

Výhody banánového výluhu

Banánová šupka poskytuje rastlinám nepostrádateľné živiny a urýchľuje ich revitalizáciu. Poskytuje im najmä dostatok horčíka, ktorý zabraňuje žltnutiu listov. Draslík posilňuje rastlinné tkanivá a fosfor podporuje rast a tvorbu kvetov.

Ako pripraviť banánový vývar

Najprv je potrebné zo šupky odstrániť všetky nečistoty, baktérie a pesticídy. Na umytie jednej šupky môžete použiť kefku alebo špongiu, potom ju nakrájajte na menšie kúsky a vložte do uzatvárateľnej nádoby s 3 litrami prevarenej studenej vody. Nechajte macerovať v chladničke 4 dni, a ak si myslíte, že to stojí za to, môžete ju opäť precediť.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Našli ste na banánoch žltý povlak? Povieme vám, čo s ním

Odvarom zalievajte kvety alebo zeleninu raz za 14 dní. Životodarný elixír sa tak dostane priamo ku koreňom. Okrem toho môžete hmlou z rozprašovača poprášiť aj exotické rastliny, napríklad orchidey.

Banánový výluh je tiež dobrým pomocníkom na čistenie rastlín od prachu a účinne odpudzuje mšice a iných škodcov. Používanie hubky a výluhu zachráni našu rastlinu pred nepriaznivými vplyvmi prírody alebo ovzdušia. Ak banánový macerát aplikujeme aj zvonka na rastliny, dodáme im živiny a lesk aj na listy.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Nečakajte. Čučoriedky to potrebujú teraz a čas sa kráti

Pre ktoré rastliny je vhodný

Banánové hnojivo je univerzálny a vynikajúci prírodný pomocník pre rast všetkých rastlín. Pomáha obľúbeným kvetinám, ako sú muškáty, pivonky, ruže a petúnie. Okrem toho je výluh obzvlášť prospešný pre orchidey, ktoré sú veľmi náchylné na žltnutie koreňov. Možno ho použiť aj na zalievanie našej zeleniny, najmä paradajok, uhoriek a papriky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *