Tajomstvo nadýchanej praženice: Skrytá je v lacnej surovine, ktorú máte určite doma

miesane vajicka prazenica
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Praženica patrí medzi najobľúbenejšie raňajkové jedlá Slovákov – je rýchla, jednoduchá a chutná. Mnohým sa však stáva, že namiesto jemnej a krémovej špeciality vznikne suchá a gumená zmes. Odborníci však upozorňujú, že k dokonalému výsledku stačí drobná zmena v postupe.

Vajcia sú citlivé. Technika rozhoduje

Vajcia reagujú veľmi rýchlo na teplo – ak ich necháte na panvici o chvíľu dlhšie alebo pri príliš vysokej teplote, okamžite stratia šťavnatosť. Preto je dôležitý šetrný prístup a správny spôsob prípravy.

Prekvapivá prísada pre dokonalú konzistenciu

Podľa kulinárskej expertky a autorky blogu The Flavor Blender Dini Kodippili je kľúčom k dokonale nadýchanej praženici obyčajná kukuričná múka. Táto bežne dostupná surovina udrží vo vajciach vlhkosť a zabráni tomu, aby sa zrazili príliš rýchlo.

„Tento recept umožní pripraviť dokonale nadýchanú a krémovú praženicu za jedinú minútu!“
– píše Kodippili.

Kukuričná múka pri príprave pôsobí ako prirodzený stabilizátor, ktorý dodá jedlu jemnosť a vláčnosť – bez vysušených kúskov či vodnatej textúry.

prazenica 1

Postup, ktorý zvládne aj dieťa

Recept je skutočne jednoduchý:

  • rozšľahajte vajcia s malým množstvom mlieka alebo smotany,
  • pridajte štipku soli,
  • a trochu kukuričnej múky – stačí naozaj málo,
  • zmes len jemne premiešajte, nepoužívajte rýchle šľahanie,
  • smažte na strednom ohni a praženicu často nadvihujte, aby zostala jemná.

„Tento spôsob ma naučila moja mama, keď som mala osem rokov. Odvtedy praženicu pripravujem vždy takto,“
– prezrádza Kodippili. Podľa nej je postup tak jednoduchý, že ho bez problémov zvládnu aj deti.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *