Tajomstvo najjemnejších palaciniek: Stačí nahradiť jednu ingredienciu a výsledok vás prekvapí

palacinky
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Mäkké, pružné a voňavé palacinky patria k jedlám, ktoré si mnohí spájame s detstvom a domácou kuchyňou našich mám či starých mám. Ich príprava sa zdá byť jednoduchá, no dosiahnuť, aby boli dokonale jemné a nerozpadali sa na panvici, nie je vždy samozrejmosť. Tajomstvo však spočíva v jednej malej zmene, ktorá prekvapí každého milovníka palaciniek.

palacinky

Jogurt namiesto mlieka

Ak do cesta namiesto mlieka pridáte biely jogurt, výsledok vás príjemne prekvapí. Jogurt dodá cestu hustotu a po upečení sú palacinky nadýchanejšie, mäkšie a zároveň sa ľahšie obracajú. Netrhajú sa, neprichytávajú a držia dokonalý tvar. Mnohí, ktorí tento trik vyskúšali, už ku klasickej receptúre s mliekom nevrátili.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Francúzi robia palacinky s minerálkou. Tento recept je najlepší

Triky pre dokonalé cesto

Správna konzistencia je kľúčová – cesto by malo pripomínať hustú smotanu. Ak je príliš husté, prilejte trochu vody. Ak je naopak riedke, palacinky sa budú lámať a zle obracať.

📱 Súťaž o telefón v hodnote 1000€
👉 Sledujte náš Facebook

Dôležité je aj dôkladné premiešanie surovín, aby v ceste nezostali hrudky. Najjednoduchšie to dosiahnete metličkou alebo mixérom. Nezabúdajte ani na panvicu – musí byť dobre rozohriata, inak sa palacinky prichytia alebo zostanú nedopečené.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Slováci si túto zeleninu v obchode nevšímajú. Pomáha srdcu a tráveniu

Recept na palacinky s jogurtom (bez mlieka)

Ingrediencie:

  • 160 g hladkej múky
  • 240 g bieleho jogurtu
  • 250 ml vody
  • 3 vajcia
  • 60 ml rastlinného oleja
  • štipka soli

Postup:

  1. V miske rozšľahajte vajcia, pridajte olej, múku, jogurt, vodu a štipku soli. Všetko dobre premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
  2. Ak je cesto husté, pridajte trochu vody, aby malo konzistenciu hustej smotany.
  3. Nechajte odstáť približne 15–20 minút, aby múka napučala.
  4. Rozohrejte panvicu s nepriľnavým povrchom, vlejte tenkú vrstvu cesta a rozotrite ju po celej panvici.
  5. Smažte približne 40–50 sekúnd, kým okraje nezačnú zlatnúť, potom palacinku otočte a druhú stranu dopečte kratšie, asi 20–25 sekúnd.
  6. Hotové palacinky podávajte so sladkou alebo slanou náplňou podľa chuti.
Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Tajomstvo dokonalého vývaru. Pridajte pár plátkov tohto ovocia

Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *