Urobte luxusnú praženicu. Stačí pridať jednu nezvyčajnú vec do vajíčok

prazenica
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Miešané vajíčka sú jedny z najobľúbenejších víkendových raňajok. Možno ich použiť aj ako rýchle jedlo na zahnanie hladu počas dňa. Viete však, čo do nich pridať, aby mali dokonale krémovú chuť? Vyskúšajte majonézu!

Majonéza zjemní a zvýrazní chuť

Každý si pripravuje miešané vajíčka podľa svojej chuti. Niektorí ľudia ich majú radi mäkšie, polotekuté, iní zasa uprednostňujú hustejšie, tuhšie vajíčka. V prípade oboch variantov sa však majonéza do pokrmu dokonale hodí a zvýrazní chuť vajec.

Do vajec pridajte jednu čajovú lyžičku

Vyskúšajte toto. Pripravte si miešané vajíčka tak, ako ste zvyknutí, ale vmiešajte do nich 1 polievkovú lyžicu majonézy. Ak sa vám ju nepodarí dokonale premiešať, nie je to na škodu. Vajcia sa majonézou ľahko obalia a ich chuť vynikne. Celkovo pokrm zjemní a vytvorí hladkú konzistenciu.

Ako pripraviť skvelé miešané vajíčka

V prvom rade myslite na to, aby ste mali primerane veľkú panvicu na množstvo vajec, ktoré budete pripravovať. Ak bude príliš veľká, pripália sa a malá ich dostatočne neohreje. Čo budete potrebovať?

Ingrediencie:

2 – 3 vajcia podľa chuti
1 čajová lyžička majonézy
1 polievková lyžica masla
2 štipky soli
korenie
slanina alebo šunka, strúhaný syr alebo bylinky podľa chuti

Pripravte si panvicu s nepriľnavým povrchom. Rozohrejte na nej maslo. Medzitým rozbijeme vajcia do misky a vidličkou ich rozšľaháme, aby boli nadýchané. Ak používate slaninu alebo šunku, opečte ich v tejto chvíli na panvici. Ak nie, pridajte vajcia hneď. Smažte ich pomaly na miernom ohni a pomaly miešajte, aby ste ich nepripálili.

Vo chvíli, keď začnú tuhnúť, pridajte lyžičku majonézy a odstavte zo sporáka, aby sa vajíčka pomaly dopiekli. Vmiešajte ju do vajec a keď budú mať požadovanú konzistenciu, vyklopte ich na tanier. Dochutíme podľa vlastnej chuti – môžeme pridať syr, pesto, korenie alebo bylinky. Majonéza dodá vašim obľúbeným raňajkám nový rozmer a vy si ich vychutnáte úplne inak.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

One Reply to “Urobte luxusnú praženicu. Stačí pridať jednu nezvyčajnú vec do vajíčok”

  1. Tak jednu čajovú alebo polievkovú lyžicu majonezy? A čo cibuľa… praženica bez cibule? Ale nápad s majonézou môže byť zaujímavý…vyskúšam. Ďakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *