Banány obsahujú veľa zdraviu prospešných vitamínov. Vitamíny B, C a A. Sú dobrým zdrojom jednoduchých sacharidov, takže sú rýchlym zdrojom energie, a obsahujú aj veľké množstvo vlákniny, ktorá napomáha tráveniu.
Na internete koluje video, ktoré ukazuje postup, ako vrátiť hnedému banánu jeho žltú farbu. Rovnaký trik nájdete napríklad na pintereste.
Takto sa mení farba
Tip na premenu hnedého banánu na žltý nie je zložitý. Všetko, čo potrebujete, je uzatvárateľné plastové vrecko, ryža a fén.
Mäkký a sčernetý banán vložte do uzatvárateľného vrecka a pridajte k nemu trochu ryže tak, aby bol banán aspoň trochu obalený. Ryža absorbuje vodu (ak ste náhodou telefón vykúpali vo vode, odporúča sa aj tento postup sušenia v ryži). Vrecko pevne uzavrite. Pred vybratím banánu z vrecka ho odložte na hodinu. Teraz stačí zapnúť sušič vlasov a banán jemne vysušiť vlažným vzduchom. Farba by sa mala zmeniť z hnedej na žltú.
Zmena farby nemá vplyv na chuť, ale žltá farba je určite príjemnejšia na pohľad.
Ak sa vám nepodarí dosiahnuť žltú farbu, nezúfajte. Môžete si pripraviť chutný banánový chlieb alebo banánové muffiny.
Ryža tiež absorbuje arómu banánov, preto je dobré po použití pripraviť ryžový nákyp alebo ryžovú kašu.
Recept na ryžovú kašu
Ryža
Mlieko
Banán
Čučoriedky alebo jahody
Prepláchnutú ryžu vložte do hrnca a zalejte mliekom tak, aby bola ryža úplne ponorená. Ryžu pomaly varte, kým nezmäkne. Odstavte z ohňa a pridajte roztlačený alebo na kocky nakrájaný banán. Môžete ochutiť iným čerstvým ovocím. V sezóne použite ovocie zo záhrady a cez zimu môžete pridať aj mrazené ovocie, ale prebytočnú vodu predtým zlejte. Pri podávaní môžete pridať cukor, kakao, plátok masla alebo med.