Hrniec v nás väčšinou veľa emócií nevzbudí. Toto nenápadné plavidlo však skrýva niektoré tajomstvá, ktoré si málokto uvedomuje. Oplatí sa ich zapamätať, pretože sú veľmi praktické a varenie s nimi bude ešte príjemnejšie.
Prečo má hrniec rúčku s otvorom?
To je otázka, ktorú si kladie nejeden gurmán. Za bežnú nádobu možno nepochybne považovať kastról. Aj takéto nenápadné predmety však dokážu poriadne prekvapiť, keď odhalíme ich skryté funkcie .
Otvor v rukoväti umožňuje zavesiť hrniec bez väčších problémov na určené miesto. Toto je najjednoduchšia z jeho aplikácií . Ukáže sa, že nenápadný hrniec ukrýva ďalšie tajomstvo.
Väčšinou pri varení v hrnci jedlo miešame lyžicou. Po použití ho väčšinou položíme na pult. V takejto situácii je ľahké sa zašpiniť. Tomuto scenáru sa môžeme vyhnúť vďaka otvoru v rúčke hrnca .
Čím nás môže prekvapiť ten najobyčajnejší hrniec?
Otvor v rukoväti hrnca je ideálny na umiestnenie lyžice. Stačí ho vložiť do otvoru rukoväťou nadol. Treba priznať, že takáto aplikácia nie je práve najzrejmejšia. Oplatí sa ich však vyskúšať.
Takto položená lyžica by nemala byť horúca. Preto je to aj lepšie riešenie, ako ho nechať v miske. Diera nepochybne môže výrazne uľahčiť prípravu rôznych pochúťok.
Kuchynské spotrebiče majú často funkcie, ktoré si neuvedomujeme. Niekedy stojí za to sa na ne pozrieť bližšie. Okrem hrnca je dobrým príkladom rúra so spodnou zásuvkou .
Zvyčajne sa v nej uchovávajú panvice a iné nádoby. Zásuvku však možno využiť aj ako miesto, kde si naše jedlá udržia svoju teplotu. Aj nenápadný alobal môže mať v kuchyni mimoriadne využitie .