Ani mraznička ani chlebník. Tu vám chlieb ostane najdlhšie čerstvý

chlieb
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Kto z nás by nepoznal problém so zatuchnutým chlebom? Stačí pár dní a váš obľúbený bochník stratí svoju chrumkavosť a mäkkosť. Chlebníky, mrazničky – to sú najobľúbenejšie spôsoby skladovania chleba. Ale čo keby som vám prezradil tajomstvo, ako udržať chlieb vždy čerstvý a chutný? Nuž, najlepším miestom na skladovanie chleba je…. chladnička! Znie to zvláštne? A predsa!

Čerstvý chlieb je základom každej kuchyne. Používame ho každý deň na raňajky, obed aj ako rýchle občerstvenie. Problém nastáva, keď chlieb rýchlo stráca svoju čerstvosť – stáva sa tvrdým, suchým a niekedy gumovým. Mnohí z nás poznajú tú bolesť, keď bochník chleba, kúpený s ohľadom na celý týždeň, stráca svoje vlastnosti už na druhý deň. Existuje však spôsob, ako tomu zabrániť a vychutnávať si mäkký a čerstvý chlieb dlhší čas. Tu je môj vyskúšaný patent, ktorý zaručuje, že chlieb nikdy nezovšednie.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Slováci pozor! Z obchodov sťahujú cestoviny, upozornili na ne kontrolóri

Chladnička – nepriateľ alebo priateľ chleba?

Môj vyskúšaný spôsob predĺženia čerstvosti chleba je jednoduchý, ale účinný. Už roky skladujem chlieb v chladničke, čo medzi priateľmi a rodinou vyvoláva kontroverzie. Niektorým sa myšlienka uchovávať chlieb v chladničke zdá nezvyčajná, ale mne toto riešenie dokonale vyhovuje. Výsledkom je, že môj chlieb nestráca svoje vlastnosti až týždeň.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Majstrovstvá sveta v hokeji 2025: Kde môžu Slováci sledovať zápasy online a zadarmo?

Dlhé roky sa myslelo, že chladnička je posledné miesto, kam by mal chlieb putovať. Nízka teplota vraj spôsobovala, že chlieb rýchlejšie tvrdol. Nič nemôže byť ďalej od pravdy! Samozrejme, ak vložíte bochník priamo do chladničky bez akejkoľvek ochrany, môže sa vysušiť. Správne balenie však udrží chlieb čerstvý oveľa dlhšie.

Táto metóda funguje vynikajúco bez ohľadu na druh chleba – chlieb, rožky, bagety a dokonca aj špeciálne pečivo, ako napríklad weki, si dlho zachovávajú svoju čerstvosť. Keď viem, že celý bochník nezjem za deň alebo dva, dám ho hneď do chladničky. Toto riešenie mi šetrí čas a zabraňuje plytvaniu potravinami.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Ukázali Ficove jazvy po streľbe v Handlovej: Takto zranili premiéra

Hliníková fólia – spojenec čerstvosti

Ďalším kontroverzným trikom, ktorý používam, je balenie chleba do hliníkovej fólie. Viem, viem, všetci hovoria, že je to zlý nápad. V mojom prípade to však funguje dokonale. Hliníková fólia vytvára vzduchotesnú bariéru, ktorá chráni chlieb pred stratou vlhkosti a pred prenikaním cudzích pachov. Výsledkom je, že chlieb zostáva mäkký a chutný až niekoľko dní.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *