Babička pridáva dva plátky tohto ovocia k vajíčkam a šetrí jej to veľa času

vajicka

Varenie vajec je zdanlivo jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Rovnako ako príprava miešaných vajíčok alebo ohrievanie klobás, aj varenie vajec by malo byť pre každého jednoduché. Nič nemôže byť ďalej od pravdy. S varením vajec sú spojené minimálne dve prekvapenia, ktoré nás môžu zaskočiť.

Recept na varenie vajec je jednoduchý. Ako sa však vyhnúť časovo náročnému lúpaniu škrupín? Odporúčam vyskúšať babičkovskú metódu, ktorá celý proces výrazne urýchľuje.

Ako varíte vajcia? Tu je to, čo si musíte zapamätať

Vajcia uvarené na mäkko alebo natvrdo sú jednoduché jedlá, ktorých príprava netrvá dlho ani nie je náročná. Nie každý však vie, ako dlho treba vajcia držať na ohni.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Nový spôsob ako skladovať čerstvé zemiaky aj rok a pól. Takto vám nevyklíčia

Vajíčka vložte do studenej vody a zakryté varte určitý čas. Vajcia uvarené na mäkko sa varia do 3 minút, vajcia uvarené natvrdo do 10 minút. V závislosti od veľkosti vajíčka môže byť tento čas kratší alebo dlhší.

Problémy s uvareným vajíčkom sa môžu začať, keď príde na lúpanie vajíčka zo škrupiny. Moja babička prezradila, čo nám môže s touto úlohou pomôcť. Jej spôsob je spoľahlivý.

Spôsob, ako olúpať vajce zo škrupiny

Keď sa pokúšame olúpať uvarené vajce a vajce je tak prilepené, že sa odlepí aj s bielkom. Naša trpezlivosť visí na vlásku. Takisto prídeme o veľa bielkovín, pretože časť z nich nakoniec vyhodíme spolu so škrupinou.

Existuje jednoduchý patent, ako tomu predísť a ušetriť čas. Do vriacej vody s vajcami vložíme 2 plátky citróna. Po vybratí uvarených vajec sa škrupina bude dať ľahšie odstrániť.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Ak si dáte každý večer len jedno pivo, v tele sa spustí zaujímavý proces

Ďalším problémom je praskanie škrupín počas varenia. Moja babička mi dala tip, čo robí, aby zabránila praskaniu vajec.

Ako varíte vajcia, aby nepraskli?

Moja babička má ďalší spôsob, ako si poradiť s vajíčkami, ktoré počas varenia spôsobujú problémy. Na začiatku varenia dáva do horúcej vody čajovú lyžičku kuchynskej soli. Odkedy som zistila, čo to robí, nikdy na to nezabudnem.

Takáto osolená voda pomáha chrániť vajce pred prasknutím počas varenia. Prasknutá škrupina počas varenia spôsobí, že časť neuvareného vajíčka unikne do vody. Soľ tomu pomáha zabrániť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *