Jednoduchý keramický hrnček vám pomôže zbaviť sa nepríjemného problému za 30 sekúnd

hrncek
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Keď v kuchyni chýba nejaký základný výrobok alebo vybavenie, pravý kuchár si neláme ruky, ale stáva sa… kulinárskym MacGyverom. Tupý nôž? Strúhadlo, ktoré sa sotva triešti? Vezmite keramický pohár a opravte ich za pár okamihov!

Pri varení nie je nič horšie ako manipulácia s tupým nožom. Tieto slová píšeme s plnou silou a presvedčením. Nič, ani lúpanie vajec, plakanie pri cibuli, čistenie pripáleného hrnca a oddeľovanie žĺtkov od bielkov, nie je otravnejšie ako toto.

Ba čo viac, je to aj oveľa nebezpečnejšie. Napriek zdaniu používanie tupého noža zvyšuje pravdepodobnosť zranenia. Paradox? Vôbec nie. Správne fungujúci nôž sa pohybuje tak, ako ho nasmerujete. Na druhej strane, tupý nôž mení smer rezu, uhýba, skĺzava a robí iné podobné nepredvídateľné pohyby. A to predstavuje riziko vážneho zaseknutia a nutnosti prerušiť prácu v kuchyni.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Postrek ovocných stromov a kríkov parafínovým olejom. Ako to správne urobiť?

Nemáte ocieľku? Použite šálku!

Bohužiaľ, nutnosť mať v kuchyni orezávač mnohí ľudia stále niekedy podceňujú. Je to chyba, pretože nemusíte byť profesionálny kuchár, aby ste používali dokonale nabrúsené nože. Rozdiel si všimnete, keď máte niečo nakrájať s veľkou presnosťou alebo rýchlosťou. Tupá čepeľ namiesto hladkého rezania povrchu póru, pažítky alebo cibule ich rozdrví a spôsobí pálčivý zápach a nevábny vzhľad.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Nevyhadzujte šupky zo zemiakov! Takto ich môžete využiť ako prírodné hnojivo

Ak sa ocitnete v situácii, keď je potrebné rýchlo nabrúsiť čepele, a náhodou nemáte vo svojej kuchynskej zbierke brúsku, môžete sa ešte pokúsiť zachrániť…. keramickým pohárom. Za niekoľko okamihov by mali byť vaše nože opäť ostré. Ako to urobíte?

Otočte hrnček hore dnom. Teraz začnite posúvať ostrie po nezasklenom okraji, pričom udržiavajte uhol približne 15 – 20 stupňov. Túto operáciu vykonajte na oboch stranách čepele. Po 30 sekundách by ste už mali cítiť jasný rozdiel.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Je dôležité vedieť, ako kosiť trávnik po zime. Môžeme už v marci?

Ako sa mám starať o svoje kuchynské nože?

Väčšina kuchárov dôrazne neodporúča umývať nože v umývačke riadu. Ak tak urobíte, dbajte na to, aby ich ostrie neprišlo do kontaktu s inými vecami, kým je spotrebič v prevádzke. Pravidelne ich umývajte, nedovoľte, aby na ich čepeli zaschlo jedlo, a uchovávajte ich na upratanom mieste.

Ďalším zaujímavým patentom je starostlivosť o čepele pomocou papiera na pečenie. To všetko vďaka voskovanej povrchovej úprave, ktorú táto pomôcka má. Viac sa o tom dočítate v našom ďalšom článku.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *