Ľudia skoro vôbec nevedia o skrytej funkcii škrabky na zeleninu

skrabka

Škrabanie zemiakov a zeleniny vo všeobecnosti nie je veľmi zaujímavá práca. Najmä ak musíte škrabať veľa zemiakov. Napríklad na zemiakové placky alebo ak vaša rodina miluje zemiakovú kašu.

Myslím, že na túto prácu už veľa ľudí nepoužíva nôž, pretože odpad je tak zbytočný.
Ak však máte správnu škrabku, môžete tento proces výrazne urýchliť. A to stojí za zváženie. Dôležité je, aby vaša škrabka bola taká širšia, ktorá má čepele na oboch stranách čepele. Takto nemusíte škrabať zemiak zhora nadol, ako ste možno zvyknutí.

Nezabudnite pozrieť toto:  Ak po uvarení necháte ryžu odloženú takto, množia sa v nej nebezpečné baktérie

Škrabka môže byť aj reverzná

Opačná čepeľ vám tiež umožňuje škrabať zdola nahor. Tým sa v podstate zbavíte času, ktorý potrebujete na to, aby ste škrabku vrátili späť nahor do východiskového bodu. Pracujete bez prestojov, pretože jedným ťahom odstránime jednu šupku zhora nadol, ale ďalšiu hneď pri spätnom ťahu zdola nahor.

Rovnakým spôsobom môžete spracovať aj koreňovú zeleninu, uhorky alebo cukety. Bohužiaľ, ak máte úzku škrabku so špicatým koncom a len jednou čepeľou, tento trik nebudete môcť použiť. Aj v tomto prípade vám však pomôže pri orezávaní klíčkov alebo iných poškodení hľúz.

Nezabudnite pozrieť toto:  Položte toto ovocie k paradajkám a krásne vám dozrejú do červena

Škrabte aj čokoládu

Oba typy vám však pomôžu aj pri škrabaní stuhnutého masla na rožok alebo krajce chleba. Malé hoblinky totiž rýchlejšie uvoľnia tuk a vy ho môžete bez problémov rozotrieť. Tvrdý syr môžete zoškrabať aj na cestoviny alebo čokoládu na zmrzlinový pohár.

A ak sa škrabka otupí? Žiadny problém, môžete ju jednoducho znova nabrúsiť. Stačí niekoľkokrát prejsť po čepeli škrabkou. Za chvíľu bude opäť fungovať ako nová.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *