Maďari robia palacinky inak. Vymenia jednu ingredienciu a sú dokonalé

palacinky
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Palacinky sa nám spájajú s tenkým cestom, jemnými chuťami a rôznymi posýpkami. Ale čo tak objaviť palacinky v úplne novej podobe? Maďari majú svoj vlastný spôsob! Ich palacinky, nazývané „palacsinta“, sú hrubšie, nadýchané a potešia nezvyčajnou chuťou. Tajomstvo spočíva v jednej jednoduchej ingrediencii, ktorá výrazne mení charakter pokrmu.

Palacinky sú jedlom, ktoré pozná a miluje mnoho ľudí na celom svete. Maďari však majú svoj vlastný jedinečný spôsob ich prípravy. Palacinky na maďarský spôsob sa od tých tradičných líšia len jednou kľúčovou ingredienciou. Vďaka tomu sú nadýchané, vláčne a majú jedinečnú chuť. Zaujíma vás, ako Maďari pripravujú palacinky inak? Pozrite si náš recept a objavte tajomstvo maďarských palaciniek!

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Veľa Slovákov stále skladuje rožky zle a potom sú gumené a tvrdé

Palacinky na maďarský spôsob – ideálne na sladko aj na slano

Palacinky na maďarský spôsob alebo „palacsinta“ sú rozhodne viac ako obyčajné palacinky. Vďaka ich hustejšej štruktúre sú sýtejšie a môžu byť samostatným jedlom. Sú ideálne s džemom, ovocím, šľahačkou alebo aj so slanými prílohami, ako je guláš alebo lososový krém.

Recept na maďarské palacinky – jednoduchšie, ako si myslíte!

Príprava palaciniek na maďarský spôsob je triviálna. Potrebujete len niekoľko základných surovín:

  • 300 ml mlieka,
  • 1 šálku múky,
  • 2 vajcia,
  • štipku soli,
  • 15 g čerstvého droždia,
  • olej na vyprážanie,
  • cukor (nepovinné).
Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Cesnakové šupky nevyhadzujte! Skryté využitie, ktoré vás prekvapí

Ako pripraviť palacinky na maďarský spôsob?

  1. Príprava droždia: Začnite rozdrobením droždia v malej miske. Zalejte ich polovicou teplého mlieka a dôkladne premiešajte. Nechajte chvíľu odstáť, aby droždie začalo pracovať.
  2. Oddelenie vajec: Oddeľte žĺtky od bielkov. Bielky vyšľahajte do tuhej peny, ktorá dodá palacinkám extra nadýchanosť.
  3. Zmiešajte prísady: Žĺtky prenesieme do misy s droždím. Potom pridajte preosiatu múku a zvyšok mlieka. Dôkladne premiešajte, aby vzniklo hladké cesto.
  4. Pridanie peny: Jemne spojte cesto s vyšľahanými bielkami. Ak chcete, aby boli palacinky mierne sladké, môžete pridať aj trochu cukru a soli podľa chuti.
  5. Smažte palacinky: Na panvici rozohrejte olej. Palacinky smažte na strednom ohni, kým nebudú z oboch strán zlatisté.
  6. Podávanie: Palacinky na maďarský spôsob sú vynikajúce aj samotné, ale môžete ich podávať s obľúbenou polevou: džemom, ovocím, jogurtom alebo medom.
Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Fenomén na oblohe: Nad Slovenskom sa objavili vzácne oblaky, ktoré vyzerajú ako rozbúrené more

Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *