Minister Hirman ešte rýchlo zrušil zákaz dovozu ukrajinského obilia na Slovensko

wheat field g0129c0425 1920
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Dosluhujúci minister hospodárstva Karel Hirman zrušil v piatok (12. 5.) vyhlášku, ktorá zakazovala vstup určitých poľnohospodárskych produktov a potravín z Ukrajiny alebo s pôvodom z Ukrajiny na územie Slovenska. O tejto zmene informovala hovorkyňa ministerstva hospodárstva Mária Pavlusík.

Podľa Pavlusíkovej táto vyhláška MH SR doteraz bránila prepusteniu určitých produktov a potravín z Ukrajiny alebo s pôvodom z Ukrajiny na slovenské územie do rôznych colných režimov, ako sú napríklad prepustenie do voľného obehu, aktívny zušľachťovací styk, konečné použitie alebo colné uskladnenie.

Vyhláška sa nevzťahovala na tie produkty, ktoré boli určené na tranzit alebo na tie, ktoré by mohli byť prepustené do colného režimu na hraničnej pobočke colného úradu pri vstupe na slovenské územie.

Podpísaním novej dohody ministrom Hirmanom nadobudlo zrušenie vyhlášky účinnosť okamžite, teda dňom jej podpisu.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *