Zeleninový šalát sa objaví na mnohých veľkonočných stoloch. Moja mama bez konzervovaného hrášku. Aj keď si mnohí nevedia predstaviť zeleninovú polievku bez hrášku, existuje lepší produkt, ktorý sa chuťou zeleninovej pochúťky dokonale zladí s majonézou.
Najlepšie ingrediencie do zeleninového šalátu
V šaláte pripravovanom nielen na sviatky nesmú chýbať zemiaky, mrkva, zeler, petržlen a vajíčka. Veľa ľudí pridáva aj pór alebo cibuľu a hrášok z konzervy.
To posledné podľa maminho názoru kazí chuť zeleninového šalátu pre nepríjemnú vôňu a lepkavú konzistenciu. Namiesto toho si vyberie iný produkt. Hovorí, že to sedí oveľa lepšie a je ťažké s ňou nesúhlasiť. Neskôr sa v materiáli dozviete, čo to je a ako ho používať.
Hrášok na zeleninový šalát je nevyhnutný
Vyberajte si však mrazený hrášok a nie obľúbený a možno aj ľahšie dostupný hrášok z konzervy. Hoci je konzerva stále plnohodnotnou zeleninou, bude mať všetky výhody. Dôležité je, že chutí trochu inak ako mrazené jedlo , ktoré je ako čerstvo vylúpaný hrášok skladovaný v chlade.
Mnoho ľudí si však vyberá plechovku, ktorá sa im zdá jednoduchšie „používať“. Stačí , ak mrazený zelený hrášok ponoríte na 3 minúty do porcie vriacej vody a potom zalejete studenou vodou, aby stuhol a získal intenzívnu zelenú farbu. To moja mama vždy robí. Takýto hrášok sa hodí nielen do zeleninových jedál.
Ďalšie triky na prípravu lahodného zeleninového šalátu
Moja mama si ikonickú lahôdku nevie predstaviť bez výrazných doplnkov. Takže vždy pridávam vyžmýkané a nadrobno nakrájané nakladané uhorky a cibuľu. Oparí ho, aby nebol príliš tvrdý a nedominoval v zeleninovom šaláte.