Najprv si citróny zamrazíme a potom nastrúhame. Toto je trik od susedy, mal by to robiť každý

citron 1
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Citróny dodávajú chuť a vôňu mnohým jedlám. Obyčajný čaj s citrónovou šťavou sa stáva lahodným, hrejivým nápojom. Preto sa oplatí citróny zamraziť a následne nastrúhať. Tento patent by mal poznať každý.

Citróny plné chuti a vitamínov

Citróny sú bohaté na vitamín C, ktorý na jeseň a v zime tak veľmi potrebujeme. Čaj s citrónom dokonale zahreje a ešte lepšie chutí . Citróny si v našej kuchyni našli zaslúžené miesto. Pridávame ich do omáčok a dezertov. 

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Slováci videli až päť medveďov hneď pri cyklotrase. Inde zase samec sledoval samicu

Tieto intenzívne žlté citrusové plody podporujú chudnutie a tráviace procesy. Sú tiež bohaté na antioxidanty, takže odstraňujú nedokonalosti pleti a bojujú proti akné. Citróny navyše podporujú našu imunitu a pomáhajú v boji proti infekciám. Na ich využitie existuje trik, ktorý sa oplatí vyskúšať. U mňa doma je veľmi obľúbený. 


citron

Citróny zamrazíme a potom nastrúhame

Citrónová kôra obsahuje skutočné bohatstvo cenných ingrediencií. Má niekoľkonásobne vyššiu koncentráciu vitamínov ako dužina. Obsahuje tiež limonoidy, čo sú zlúčeniny so silnými antioxidačnými a liečivými vlastnosťami. Citrón tiež čistí usadeniny a toxíny, čím predchádza ochoreniam srdca. Zabíja vírusy, baktérie a plesne. Odstraňuje parazity z tráviaceho traktu, čím napomáha lepšiemu tráveniu. 

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Aké bude počasie v pondelok? V noci čakajme mrznutie

Ničí aj rakovinové bunky a nenapáda zdravé. Mrazený citrón s kôrou je plná sada živín. Pred zmrazením ho treba dôkladne vydrhnúť a vysušiť. Dáme do igelitového vrecka do mrazničky. Po vybratí nastrúhajte a pridajte do rôznych jedál. 

Mrazený citrón nám dá zdravie

Mrazenú citrónovú kôru treba pridávať do polievok, omáčok, šalátov, smoothies, jogurtov a iných jedál. Citrónová kôra dodá našim jedlám jedinečnú chuť a vôňu . Vašim pokrmom dodá hodnotné nutričné ​​hodnoty. Vďaka tomuto prídavku si zlepšíme imunitu, stav pokožky a trávenie.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Krachuje ďalší slovenský výrobca mliečnych výrobkov

Jednoduchým spôsobom, vďaka mrazeniu, môžeme mať citrónovú kôru vždy po ruke. Nezabudnite ho používať najmä na jeseň a v zime. Potom sa nebudeme báť žiadnych chorôb a jedlá získajú na chuti.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *