Najľahší recept na dokonalú cesnakovú nátierku, ktorá sa hodí v tomto období

cesnakova natierka recept
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Cesnaková nátierka je jednou zo stálic slovenskej kuchyne. Nikdy neprestane byť obľúbená a snáď každá rodina má na ňu svoj recept. Dnes vám predstavíme veľmi jednoduchý recept, podľa ktorého túto nátierku pripravíte za pár minút.

Cesnaková nátierka – skvelá desiata a pochúťka

S cesnakovou nátierkou v podstate nikdy nič nepokazíte. Je ideálna na chlieb, keď potrebujete rýchle občerstvenie, alebo možno s variáciou iných nátierok na večeru na opečenej bagete.

Chybu neurobíte ani vtedy, ak ju namažete na sendviče pre návštevu.

Cesnak je dôležitou zložkou na budovanie našej imunity, preto ho môžeme využiť na zlepšenie nášho jedálnička počas sychravých jesenných dní.

Len pozor, aby ste ho nepodávali niekomu, kto má tráviace problémy, alergie na cesnak sú čoraz častejšie.

Ako pripraviť rýchlu cesnakovú nátierku?

Vezmite si kvalitný biely jogurt a pridajte doň lyžicu alebo dve majonézy. Potom do nej nastrúhajte cesnak na jemnom strúhadle a pridajte hrsť strúhaného syra. Časť syra môžete nastrúhať nahrubo a zvyšok najemno, nátierku to pekne ochutí a zároveň vytvorí zaujímavú štruktúru nátierky. Nezáleží na tom, aký syr zvolíte – do nátierky môžete nastrúhať zvyšky eidamu z chladničky alebo ju môžete vylepšiť nejakým drahším a kvalitnejším syrom.

Takto bude nátierka ideálna, prípadne ju môžete dochutiť trochou soli alebo korenia. Ak ju chcete ešte vylepšiť, pridajte sladkú (alebo aj štipľavú) papriku alebo nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku.

Čím môžem cesnakovú nátierku vylepšiť?

Skúste cesnakovú nátierku natrieť na toasty a zapiecť ich – najmä ak ste pridali syr, bude celé občerstvenie ešte lepšie.

Do cesnakovej nátierky sa bežne pridávajú orechy, najmä vlašské, ale skúste pridať aj ovocie – napríklad kocky jablka alebo polovicu hroznovej guľôčky. Cesnaková nátierka tak získa sviežejšiu chuť.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *