Najprv si citróny zamrazíme a potom nastrúhame. Toto je trik od susedy, mal by to robiť každý

citron 1
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Citróny dodávajú chuť a vôňu mnohým jedlám. Obyčajný čaj s citrónovou šťavou sa stáva lahodným, hrejivým nápojom. Preto sa oplatí citróny zamraziť a následne nastrúhať. Tento patent by mal poznať každý.

Citróny plné chuti a vitamínov

Citróny sú bohaté na vitamín C, ktorý na jeseň a v zime tak veľmi potrebujeme. Čaj s citrónom dokonale zahreje a ešte lepšie chutí . Citróny si v našej kuchyni našli zaslúžené miesto. Pridávame ich do omáčok a dezertov. 

Tieto intenzívne žlté citrusové plody podporujú chudnutie a tráviace procesy. Sú tiež bohaté na antioxidanty, takže odstraňujú nedokonalosti pleti a bojujú proti akné. Citróny navyše podporujú našu imunitu a pomáhajú v boji proti infekciám. Na ich využitie existuje trik, ktorý sa oplatí vyskúšať. U mňa doma je veľmi obľúbený. 


citron

Citróny zamrazíme a potom nastrúhame

Citrónová kôra obsahuje skutočné bohatstvo cenných ingrediencií. Má niekoľkonásobne vyššiu koncentráciu vitamínov ako dužina. Obsahuje tiež limonoidy, čo sú zlúčeniny so silnými antioxidačnými a liečivými vlastnosťami. Citrón tiež čistí usadeniny a toxíny, čím predchádza ochoreniam srdca. Zabíja vírusy, baktérie a plesne. Odstraňuje parazity z tráviaceho traktu, čím napomáha lepšiemu tráveniu. 

Ničí aj rakovinové bunky a nenapáda zdravé. Mrazený citrón s kôrou je plná sada živín. Pred zmrazením ho treba dôkladne vydrhnúť a vysušiť. Dáme do igelitového vrecka do mrazničky. Po vybratí nastrúhajte a pridajte do rôznych jedál. 

Mrazený citrón nám dá zdravie

Mrazenú citrónovú kôru treba pridávať do polievok, omáčok, šalátov, smoothies, jogurtov a iných jedál. Citrónová kôra dodá našim jedlám jedinečnú chuť a vôňu . Vašim pokrmom dodá hodnotné nutričné ​​hodnoty. Vďaka tomuto prídavku si zlepšíme imunitu, stav pokožky a trávenie.

Jednoduchým spôsobom, vďaka mrazeniu, môžeme mať citrónovú kôru vždy po ruke. Nezabudnite ho používať najmä na jeseň a v zime. Potom sa nebudeme báť žiadnych chorôb a jedlá získajú na chuti.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *