cibula 1
Slovensko

Namočenú utierku položte vedľa cibule. Toto je spoľahlivý trik talianskych žien v domácnosti

Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Cibuľa je veľmi zdravá zelenina, ktorá senzačne zvýrazňuje chuť rôznych jedál. Obsahuje tiež veľa vitamínov a stará sa o našu imunitu. Má mnoho využití aj mimo kuchyne. Tu je niekoľko trikov, ktoré sa dajú s cibuľou použiť.

Napriek svojej štipľavej vôni je táto zelenina plná vitamínov a živín. Obsahuje: draslík, vápnik, železo, mangán, horčík, fosfor, síru alebo kvartetín, ako aj vitamín C, vitamíny skupiny B (vrátane, B6 a B12) a kyselinu listovú.

Aké sú výhody cibule?

Má nízky obsah kalórií, v 100 gramoch je len 44 kcal. Navyše je užitočná pri liečbe cukrovky, ako aj rakoviny. Navyše znižuje aj hladinu krvného tlaku. To platí pre všetky druhy cibule.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Postrek na ríbezle počas kvitnutia. Urobte si ho sami a vošky či roztoče nemajú šancu

Konzumáciou tejto zeleniny možno tiež bojovať proti zápalom a predchádzať riziku vzniku srdcových ochorení. Cibuľové sirupy majú veľký vplyv aj na našu imunitu, preto sa používajú v boji proti infekciám a pijú sa preventívne.

Cibuľu môžete využiť nielen v kuchyni. Oplatí sa z nej vyrobiť zábaly na nohy (vložením plátkov cibule do ponožky), ale aj domáce hnojivo zo šupiek.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Apokalyptická obloha nad Slovenskom: Búrky priniesli zrážky, krúpy a unikátne mammatus oblaky

Ako používate cibuľu?

Ak vás nebaví plakať pri krájaní cibule, položte vedľa nej na dosku kúsok papierovej utierky. Predtým ho mierne navlhčite vodou. Takto už nikdy nebudete roniť slzy. Druhý patent sa týka zmrazovania tejto zeleniny.

Najprv nakrájajte cibuľu na 4 časti. Potom ich vložte do šálky mixéra a rozomeľte ich na hladkú pastu. Potom vyložte mraziace vrecko. Do neho nalejte všetku rozmixovanú cibuľovú zmes. Vrecko uzavrite a cibuľovú hmotu v ňom rovnomerne rozložte. Neskôr vrecko vložte do mrazničky. Vyberte ho, kedykoľvek budete potrebovať. Zo zmrazenej zmesi môžete odlomiť aj malé kúsky.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Jahody z obchodu vždy umyte touto metódou. Stačí lyžička do vody a zbavíte sa chémie

Tieto dva triky sú jednoduché a uľahčia vám varenie. A ak vás už unavuje neodbytný zápach cibule na rukách – aj na to máme riešenie. Pred krájaním navlhčite čepeľ noža vodou a jemne ju pretrite prstami. Keď budete cibuľu lúpať, všimnete si, že sa vám zápach neprenáša na ruky. Vidíte, aké je to jednoduché a dômyselné;)


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *