Namočte panvicu do tejto prísady a bude ako nová z oboch strán. Pripáleniny zmiznú

Untitled 16
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Panvica je nástroj, ktorý pri príprave jedla používame najčastejšie. Používa sa na vyprážanie a ohrievanie potravín. Preto sa staráme o jej vnútro a zabúdame čistiť jej spodnú časť. Odporúčame vám, ako vyčistiť spodnú stranu panvice, aby vám vydržala čo najdlhšie.

Počas vyprážania sa na spodnej strane panvice často hromadí tuk, ktorý sa na ňu pri zahrievaní prilepí. To spôsobuje ťažkosti pri varení, pretože sa často pripáli. Účinné a pravidelné čistenie panvice pomáha udržať ju vo veľmi dobrom stave niekoľko rokov.

Ako vyčistiť dno panvice?

Existujú čistiace prostriedky na čistenie dna panvice, ktoré nie sú veľmi účinné a ktoré môžu poškodiť povrch panvice. Z tohto dôvodu sa oplatí zvoliť domáce a účinné metódy, aby bola vaša panvica čistá a vaša peňaženka nebola ochudobnená. Nezabudnite venovať pozornosť materiálu, z ktorého je panvica vyrobená, a typu sporáka, pre ktorý je určená.

V súčasnosti sú na trhu dostupné liatinové panvice, keramické panvice, nepriľnavé panvice a panvice z nehrdzavejúcej ocele. Toto sú veľmi dôležité informácie, ktoré vám pomôžu vybrať si ten najlepší čistiaci prostriedok. Je tiež dobré začať čistiť dno panvice od malej neviditeľnej plochy. Takto sa v prípade poruchy zotrie len malá časť povrchu panvice.

Čistenie dna panvice pomocou jedlej sódy

Použitie jedlej sódy, na účinné čistenie spodnej časti panvice, je bezpečný spôsob a bude fungovať na akomkoľvek povrchu panvice. Na prípravu budete potrebovať jedlú sódu a peroxid vodíka, ktoré zmiešate na hladkú pastu v pomere 6 čajových lyžičiek jedlej sódy na 1/4 šálky vody s peroxidom vodíka.

Potom zmes rozotrite po celej spodnej strane panvice a nechajte ju pôsobiť približne 10 minút. Nakoniec prípravok zmyte špongiou alebo handričkou.

Vyskúšajte kyselinu citrónovú na čistenie dna panvice

V každej kuchyni je k dispozícii kyselina citrónová, ktorá má podobný účinok ako jedlá sóda. Jednoducho rozpustite jednu čajovú lyžičku vo vode privedenej do varu a potom v nej vyvarte dno panvice, ktorú chcete vyčistiť. Teraz je dobré nechať panvice v roztoku niekoľko hodín, aby kyselina mohla účinne pôsobiť a odstrániť nečistoty. Po uplynutí tejto doby opláchnite zvyšky mastnoty pod tečúcou vodou; vďaka tomu nečistoty rýchlejšie zmiznú.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *