Nevylievajte vodu z uhoriek. Využite ju v kuchyni ako hotový zázrak

pickled cucumbers gd75172eac 1920
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Po zjedení všetkých uhoriek zvyčajne zostane celý pohár nálevu. Niektorí ľudia ho vylejú, iní ho vypijú. Odporúčame, čo robiť s vodou po nakladaní uhoriek.

Len málo ľudí si uvedomuje cenné vlastnosti vody z uhoriek. Preto zvyčajne končí v kanalizácii. Je to zlý postup, pretože sa tak zbavujete vynikajúceho lieku, ktorý vám v okamihu zlepší zdravie. Pozrite sa, ako ju používať.

Vlastnosti vody, ktorá zostala z nakladania uhoriek

V nenápadnej nádobe je uzavretá skutočná vitamínová bomba. Voda obsahuje vitamíny skupiny B, ktoré zlepšujú stav vlasov, pokožky a nechtov. Okrem toho acetylcholín reguluje krvný tlak a má upokojujúci, protizápalový, analgetický a diuretický účinok.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Denný horoskop na sobotu 22. marca 2025

Obsiahnutý vitamín C posilňuje imunitu organizmu a chráni pred voľnými radikálmi. Okrem toho minerálne látky ako draslík, horčík a vápnik výrazne posilňujú celý organizmus a zlepšujú jeho procesy. Uhorková voda je vhodná pre ľudí v redukčnom programe, pretože je nízkokalorická a zrýchľuje metabolizmus. V dôsledku toho sa skonzumované tuky, bielkoviny a sacharidy rýchlejšie trávia.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Káva a zdravie: Kedy prospieva a kedy môže škodiť? Pozor na vitamíny, minerály aj lieky

Čo robiť s uhorkovou vodou?

Uhorkovú vodu môžete využiť na celý rad účelov, ktoré zlepšia chuť jedál alebo sú ich chutným doplnkom. Uhorková voda pridaná do uhorkovej polievky zvýrazní jej chuť a kyslosť. Vtedy sa oplatí pridať trochu nakrájaných zemiakov a nahrubo nastrúhaných čerstvých uhoriek. Ak zostaneme pri téme polievok, uhorkovú vodu môžeme použiť ako kvások do kyslej polievky alebo bieleho boršču. Takto pripravená kyslá polievka bude mať jedinečnú chuť.

Voda môže byť vhodná aj na kvások z červenej repy. Použitie uhorkovej šťavy pri varení sa tým nekončí. Je vhodná aj na marinovanie mäsa a kyselina, ktorú obsahuje, rýchlo rozloží bravčové alebo hovädzie vlákna. Výsledkom je, že pečienky alebo kotlety sa budú v ústach rozplývať. Chlieb z uhorkovej vody? Áno, vďaka nej bude váš chlieb mäkký a dobre vykysnutý. Nahradí aj ocot, ktorý zvyčajne používame do šalátových dresingov alebo želé.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Premiér Fico: Sme pripravení na ešte vážnejšie scenáre. Slintačka a krívačka nie sú banalita

Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *