Nevylievajte vodu z uhoriek. Využite ju v kuchyni ako hotový zázrak

pickled cucumbers gd75172eac 1920

Po zjedení všetkých uhoriek zvyčajne zostane celý pohár nálevu. Niektorí ľudia ho vylejú, iní ho vypijú. Odporúčame, čo robiť s vodou po nakladaní uhoriek.

Len málo ľudí si uvedomuje cenné vlastnosti vody z uhoriek. Preto zvyčajne končí v kanalizácii. Je to zlý postup, pretože sa tak zbavujete vynikajúceho lieku, ktorý vám v okamihu zlepší zdravie. Pozrite sa, ako ju používať.

Vlastnosti vody, ktorá zostala z nakladania uhoriek

V nenápadnej nádobe je uzavretá skutočná vitamínová bomba. Voda obsahuje vitamíny skupiny B, ktoré zlepšujú stav vlasov, pokožky a nechtov. Okrem toho acetylcholín reguluje krvný tlak a má upokojujúci, protizápalový, analgetický a diuretický účinok.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Vypite tento zvláštny čaj a zaspíte okamžite a kľudne. Kúpite ho aj na Slovensku

Obsiahnutý vitamín C posilňuje imunitu organizmu a chráni pred voľnými radikálmi. Okrem toho minerálne látky ako draslík, horčík a vápnik výrazne posilňujú celý organizmus a zlepšujú jeho procesy. Uhorková voda je vhodná pre ľudí v redukčnom programe, pretože je nízkokalorická a zrýchľuje metabolizmus. V dôsledku toho sa skonzumované tuky, bielkoviny a sacharidy rýchlejšie trávia.

Čo robiť s uhorkovou vodou?

Uhorkovú vodu môžete využiť na celý rad účelov, ktoré zlepšia chuť jedál alebo sú ich chutným doplnkom. Uhorková voda pridaná do uhorkovej polievky zvýrazní jej chuť a kyslosť. Vtedy sa oplatí pridať trochu nakrájaných zemiakov a nahrubo nastrúhaných čerstvých uhoriek. Ak zostaneme pri téme polievok, uhorkovú vodu môžeme použiť ako kvások do kyslej polievky alebo bieleho boršču. Takto pripravená kyslá polievka bude mať jedinečnú chuť.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Používate často mrazené mäso? Pri rozmrazovaní majte na pamäti jednu vec a bude ako čerstvé

Voda môže byť vhodná aj na kvások z červenej repy. Použitie uhorkovej šťavy pri varení sa tým nekončí. Je vhodná aj na marinovanie mäsa a kyselina, ktorú obsahuje, rýchlo rozloží bravčové alebo hovädzie vlákna. Výsledkom je, že pečienky alebo kotlety sa budú v ústach rozplývať. Chlieb z uhorkovej vody? Áno, vďaka nej bude váš chlieb mäkký a dobre vykysnutý. Nahradí aj ocot, ktorý zvyčajne používame do šalátových dresingov alebo želé.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *