Praženica bude luxusne nadýchaná. Pridajte tajnú ingredienciu

prazenica
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Praženica patrí medzi najobľúbenejšie raňajkové jedlá na Slovensku. Hoci jej príprava pôsobí jednoducho, pár drobných zmien môže výrazne vylepšiť jej chuť aj štruktúru.

Mnoho ľudí pridáva do vajíčok mlieko v domnienke, že praženica bude vďaka tomu jemnejšia. V skutočnosti však tekutina predlžuje čas tepelnej úpravy, čo zvyšuje riziko, že vajíčka budú prevarené, gumené a stratia svoju prirodzenú chuť.

Nový trik na nadýchanú praženicu

Pri listovaní kuchárskou knihou som narazila na netradičný spôsob prípravy praženice: pridať do vajíčok kukuričný škrob. Zvedavá na výsledok som sa rozhodla tento tip vyskúšať pri príprave raňajok. Výsledok ma príjemne prekvapil – praženica bola oveľa nadýchanejšia a mala krémovú, hladkú štruktúru.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Mladík natáčal tajne mamu s dcérou v kabínkach. Jeho reakcia vás šokuje

Po krátkom pátraní na internete som zistila, že kukuričný škrob obalí bielkoviny vo vajíčkach a zabráni ich rýchlemu zrazeniu. Tým sa vaječná hmota udrží vlhkejšia a výsledná praženica je jemnejšia a krémovejšia – a to bez potreby pridávať mlieko či smotanu.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Má med menej kalórií ako cukor? Mnoho ľudí sa mýli

Recept na dokonalú praženicu s kukuričným škrobom

Ingrediencie:

  • 2 vajcia,
  • 1 polievková lyžica kukuričného škrobu,
  • maslo na opekanie (môžete použiť aj maslo s údenou paprikou pre extra chuť),
  • soľ a čierne korenie podľa chuti.

Postup:

  1. Vajcia rozbite do misky a pridajte kukuričný škrob.
  2. Dôkladne premiešajte, aby sa škrob úplne rozpustil.
  3. Na panvici roztopte trochu masla.
  4. Keď sa maslo rozpustí, vlejte vaječnú zmes a okamžite začnite jemne miešať.
  5. Pokračujte v miešaní na miernom ohni, aby sa vajíčka nepresušili.
  6. Keď je praženica ešte mierne vláčna, stiahnite panvicu z ohňa a nechajte ju odpočívať približne minútu.
  7. Hotovú praženicu preložte na tanier, dochuťte čerstvo mletým čiernym korením a podávajte, ideálne s chrumkavým toastom.
Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Slováci videli až päť medveďov hneď pri cyklotrase. Inde zase samec sledoval samicu

Prečo sa oplatí vyskúšať túto metódu?

Správna technika prípravy a vhodný výber surovín môžu z bežnej praženice vytvoriť kulinársky zážitok. Kukuričný škrob zabezpečí jemnosť a šťavnatosť, vďaka čomu je praženica nielen chutnejšia, ale aj vhodnejšia ako zdravý štart do nového dňa.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *