Pridajte do cesta na palacinky chlieb. Ľudia nechápu a milujú to

palacinky 1
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Palacinky patria medzi najobľúbenejšie jedlá, no málokto by očakával, že základom ich cesta môže byť niečo také netradičné ako staré pečivo. Poľský kuchár Piotr Ogiński prišiel s receptom, ktorý dokazuje, že kuchyňa bez odpadu môže byť nielen ekologická, ale aj mimoriadne chutná.

Inovatívny prístup k starému pečivu

Zvyšky chleba či rožkov často končia v koši, no odborníci na gastronómiu neustále hľadajú spôsoby, ako ich efektívne využiť. K tejto iniciatíve sa pridal aj známy šéfkuchár Piotr Ogiński, ktorý na svojom profile „Kocham gotować“ na sociálnych sieťach predstavil originálny recept na palacinky zo starého pečiva.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
V Malej Fatre už útočil medveď. Muža hrýzol a škriabal

Palacinky, ktoré vás prekvapia

Vo videu, ktoré zdieľal so svojimi sledovateľmi, ukázal, že namiesto klasickej múky možno použiť rozmočené staré pečivo. Táto jednoduchá, no prekvapivá náhrada nielen šetrí suroviny, ale zároveň dodáva cestu zaujímavú štruktúru a chuť. Jeho nápad okamžite zaujal a v komentároch sa objavilo množstvo pozitívnych reakcií. „Nikdy by mi nenapadlo použiť starý chlieb do palaciniek, ale tento recept určite vyskúšam!“ napísal jeden zo sledovateľov.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Máte Wi-Fi router na tomto mieste? Nečudujte sa, že máte pomalý internet

Recept na palacinky podľa Piotra Ogińského

Ingrediencie:

  • 100 g starého chleba alebo iného pečiva
  • 400 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • Tuk na vyprážanie

Prílohy:

  • Strúhaná mozzarella
  • Paradajka
  • Šunka
  • Pažítka
  • Kyslá smotana (18 %)

Postup:

  1. Staré pečivo namočte do mlieka a nechajte ho nasiaknuť približne 10 minút.
  2. Zmes rozmixujte do hladkej konzistencie.
  3. Pridajte vajcia a znova dobre premiešajte.
  4. Na rozohriatej a vymastenej panvici postupne pečte palacinky.
  5. Keď je palacinka z jednej strany opečená, pridajte na ňu strúhaný syr, plátky paradajky a šunky.
  6. Po chvíli preložte kraje palacinky smerom do stredu tak, aby vznikla „koperta“.
  7. Hotové palacinky podávajte s nadrobno nasekanou pažítkou a kyslou smotanou.
Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Premiér Fico: Sme pripravení na ešte vážnejšie scenáre. Slintačka a krívačka nie sú banalita

Kuchyňa bez odpadu môže byť chutná aj kreatívna

Tento recept je dôkazom, že zdanlivo nepoužiteľné suroviny môžu dostať druhú šancu a premeniť sa na lahodné jedlo. Ogińského palacinky zo starého chleba sú skvelým príkladom, ako jednoducho a efektívne bojovať proti plytvaniu potravinami.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *