Stačí káva s cukrom, aby ste vstali? Mnohí ľudia si nevedia predstaviť ráno bez sladkej kávy, ale ako je všeobecne známe, cukor by sa nemal konzumovať v nadmernej miere. Vyskúšajte preto túto alternatívu a vaša káva bude chutiť ešte lepšie.
Najčastejšie ide o instantnú alebo sypanú kávu, ale čoraz radšej používame kávovary. Čierna káva má horkú príchuť, čo mnohí ľudia nemajú radi a nápoj si sladia cukrom. Existuje však spôsob, ako znížiť množstvo cukru a zbaviť sa horkosti.
Aké sú výhody pitia kávy? Tu je dôvod, prečo by ste ju mali piť
Hoci okolo kávy koluje veľa mýtov, nepochybne má mnoho výhod. – Káve možno pripísať protizápalové účinky, brzdenie vzniku rakoviny, ischemickej choroby srdca a aterosklerózy.
Okrem toho kofeín a mnohé minerálne látky z kávy skvele podporujú nervový systém a činnosť mozgu,“ vysvetľuje Paulina Górska, dietologička z Nutripoint Diet Center v Rzeszowe.
Upozornila tiež, že káva stimuluje metabolizmus a podporuje peristaltické pohyby čriev, čo môže byť prospešné pre ľudí, ktorí chcú schudnúť.
Nemáte radi horkú príchuť kávy? Namiesto cukru pridajte túto zložku
Zdá sa vám káva bez cukru horká a s trpkou príchuťou? Namiesto cukru do nej môžete pridať… soľ. Znie to originálne a nepresvedčivo, ale naozaj to funguje. Štipka soli pridaná do kávy odstráni horkú a kyslú chuť. Vďaka tomuto triku už nebudete musieť do nápoja pridávať cukor, čo môže mať pozitívny vplyv na vaše zdravie.