Šikovní kuchári si vždy najprv zapichnú vidličku do zemiaku

zemiak
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Zemiaky sú jednou z najobľúbenejších druhov zeleniny, ktoré sa často používajú ako príloha k večeri. Mojím strašiakom bolo vždy ich lúpanie, ale tento patent túto ťažkosť rýchlo vyriešil.

Keď som videla svoju švagrinú, ako pichá vidličkou do zemiakov, myslela som si, že si opäť pozrela videá so zvláštnymi trikmi, ktoré v reálnom živote nemusia fungovať. Povedala, že je to jej patent na malé zemiaky, ktoré jej nonstop unikajú z rúk. Ukázalo sa, že tento patent naozaj funguje. Určite je užitočný pre ľudí, ktorí majú duté ruky.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Naši poslanci zarábajú cez 7-tisíc eur mesačne a budú ešte viac. Konsolidáciu prežijú v pokoji

Pohodlné šúpanie zemiakov

Či už na šúpanie používate škrabku alebo klasický nôž, vidlička môže byť užitočná pri oboch. Pri veľkých vzorkách nebude taká užitočná ako pri malých zemiakoch. Zapichnite do zemiaka strúčiky vidličky a ošúpte ho. Týmto spôsobom si vytvoríte rovnú násadu. Bude to užitočné aj pri škrabaní zemiakov.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Na Slovensku sa šíri nový podvod: Hlas v telefóne bude znieť ako vaša mama či babička!

Hoci to mnohým ľuďom príliš nepomôže, moja švagriná si tento patent veľmi pochvaľuje a odporúča ho. Týmto spôsobom šúpania už nakazila niekoľko našich spoločných priateľov.

Ako používať zemiakové šupky?

Hoci si možno myslíte, že zemiakové šupky nie sú ničím iným ako kuchynským odpadom, dajú sa použiť aj ako odvápňovač. Ak chcete odvápniť kanvicu , nasypte do nej asi hrsť zemiakových šupiek, zalejte ich vodou, priveďte do varu a potom kanvicu vyprázdnite. Na dosiahnutie najlepších výsledkov sa odporúča tento postup zopakovať aspoň dvakrát, lepšie však trikrát. Nakoniec je potrebné spotrebič dobre opláchnuť.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Mimoriadna tragédia pri Nových Zámkoch: Pád malého lietadla si vyžiadal dva životy

Zo šupiek si môžete vyrobiť aj jednoduché lupienky. Stačí ich dôkladne umyť a vložiť do misky. Pokvapkajte olejom, posypte korením, soľou a sladkou paprikou a dôkladne premiešajte. Lupienky položte na plech s papierom na pečenie a pečte 10 – 15 minút pri teplote 220 °C, kým nebudú chrumkavé.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *