Zemiaky sú jednou z najobľúbenejších druhov zeleniny, ktoré sa často používajú ako príloha k večeri. Mojím strašiakom bolo vždy ich lúpanie, ale tento patent túto ťažkosť rýchlo vyriešil.
Keď som videla svoju švagrinú, ako pichá vidličkou do zemiakov, myslela som si, že si opäť pozrela videá so zvláštnymi trikmi, ktoré v reálnom živote nemusia fungovať. Povedala, že je to jej patent na malé zemiaky, ktoré jej nonstop unikajú z rúk. Ukázalo sa, že tento patent naozaj funguje. Určite je užitočný pre ľudí, ktorí majú duté ruky.
Pohodlné šúpanie zemiakov
Či už na šúpanie používate škrabku alebo klasický nôž, vidlička môže byť užitočná pri oboch. Pri veľkých vzorkách nebude taká užitočná ako pri malých zemiakoch. Zapichnite do zemiaka strúčiky vidličky a ošúpte ho. Týmto spôsobom si vytvoríte rovnú násadu. Bude to užitočné aj pri škrabaní zemiakov.
Hoci to mnohým ľuďom príliš nepomôže, moja švagriná si tento patent veľmi pochvaľuje a odporúča ho. Týmto spôsobom šúpania už nakazila niekoľko našich spoločných priateľov.
Ako používať zemiakové šupky?
Hoci si možno myslíte, že zemiakové šupky nie sú ničím iným ako kuchynským odpadom, dajú sa použiť aj ako odvápňovač. Ak chcete odvápniť kanvicu , nasypte do nej asi hrsť zemiakových šupiek, zalejte ich vodou, priveďte do varu a potom kanvicu vyprázdnite. Na dosiahnutie najlepších výsledkov sa odporúča tento postup zopakovať aspoň dvakrát, lepšie však trikrát. Nakoniec je potrebné spotrebič dobre opláchnuť.
Zo šupiek si môžete vyrobiť aj jednoduché lupienky. Stačí ich dôkladne umyť a vložiť do misky. Pokvapkajte olejom, posypte korením, soľou a sladkou paprikou a dôkladne premiešajte. Lupienky položte na plech s papierom na pečenie a pečte 10 – 15 minút pri teplote 220 °C, kým nebudú chrumkavé.