Skúsení kuchári prezradili trik s vareškou. Takto ju dajte na hrniec a budete ako oni

vareska

Sú dni, keď sa neustále ponáhľate. Súčasne pripravujete večeru, periete a plánujete nákupný zoznam pre manžela. V roztržitosti na niečo zabudnete a nastane malá katastrofa. Jednou z nich je varenie cestovín alebo mlieka, ktoré sa rozleje po celom sporáku a spôsobí ďalšie upratovanie. Drevená lyžica na hrnci vám pomôže dostať situáciu pod kontrolu.

Komu z nás sa raz nestalo, že zabudol dať pozor na mlieko na plyne? Výsledkom takejto nedbanlivosti je zatopený sporák a škrípanie zubami kvôli povinnosti navyše. Aby ste sa vyhli tomuto čiernemu scenáru, stačí použiť trik s drevenou lyžicou. Počas vašej neprítomnosti už z hrnca nič neunikne.

Drevená lyžica na hrnci. Prečo ju tam ľudia dávajú?

Varný hrniec je klasika žánru a ak sa vám takéto nešťastie ešte nikdy nestalo, je to znak toho, že málo varíte. Človek sa učí na vlastných chybách, takže keď budete nabudúce variť polievku alebo cestoviny, použite tento kuchynský trik.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Slováci budú mať návštevy. NBS chce vedieť, koľko majú peňazí a ako míňajú

Reč je o drevenej lyžičke, ktorú treba položiť na okraj hrnca. Neexistuje žiadne pravidlo týkajúce sa predmetu, dôležité je, aby bola drevená a podlhovastá, väčšia ako priemer hrnca. Ako sa stane, že látka pri kontakte s lyžicou začne padať? Stúpajúca pena je horúca, takže keď sa stretne so studenou lyžicou, bublinky začnú praskať a padať. Niekedy stačí trochu znížiť výkon horáka a vyhnete sa agresívnemu vareniu a peneniu tekutiny.

TENTO ČLÁNOK PREČÍTALI VŠETCI:  Stláčajte si túto časť na ruke 2 minúty a ani neviete, ako rýchlo zaspíte

Nemáte po ruke drevenú lyžicu? Použite iný trik

Trik s lyžicou je geniálny, ale nie každý ju má vždy po ruke. Možno ste študent, ktorý nemá príliš veľa kuchynského príslušenstva. V takom prípade možno budete chcieť použiť iný patent na varenie v hrnci. Tesne pred varením potrite okraje hrnca olejom alebo maslom.

Varná pena sa bude udržiavať na úrovni, kde je tuk. Tento trik je užitočný najmä pri varení zemiakov alebo fazule. Ďalším dôležitým bodom je nezakrývať hrniec úplne. Pokrievku mierne odklopte, aby para mohla voľne unikať. Zabránite tak tomu, aby sa obsah vo vnútri zadusil.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *