Ako používate kuchynské sito v domácnosti? Verte, že nie je určené len na preosievanie múky a práškového cukru pri pečení. Sitko vám môže pomôcť pri úplne iných úlohách v kuchyni. Určite vám uľahčí prácu.
Kuchynské sitko sa dá použiť niekoľkými spôsobmi. Málokto o nich veľa vie, a pritom sú mimoriadne užitočné. V tomto článku sme opísali najzaujímavejšie návrhy.
Kuchynské sitko nielen na múku a práškový cukor
Kuchynské sitko je jedným zo základných nástrojov v každej domácnosti. Malé sitko zvyčajne používame na poprášenie domáceho pečiva práškovým cukrom. Veď nie je nič lepšie ako domáci koláč s ovocím a sladkou polevou.
Veľké sitko sa zasa používa na preosievanie múky. Je to mimoriadne dôležitá súčasť pečenia piškótového koláča a iných koláčov. Málokto však vie, že sito má niekoľko ďalších využití, ktoré mu v kuchyni určite uľahčia prácu.
Ako používate kuchynské sitko v domácnosti?
Okrem iného je malé kuchynské sitko v domácnosti užitočné na lúpanie varenej zeleniny, ako je mrkva alebo zemiaky. Jednoducho cez ne prejdite sitkom a ošúpete ich veľmi dôkladne.
Sitko môžete použiť aj na maslo a syr. Jednoducho ho pretrite cez produkty a získate malé hoblinky. Maslové hoblinky budú ideálne na pečivo a tiež vtedy, keď si chcete namazať krajec chleba a maslo bolo v chladničke. Tento trik vám určite uľahčí jeho natieranie.
Kuchynské sitko bude užitočné aj na čistenie ovocia. Vložte doň ovocie a niekoľkokrát ho pretrite lyžicou. V okamihu budete mať lahodnú dezertnú penu!
Veľké sitko môžete v kuchyni použiť aj trochu inak.
Väčšie nerezové sito sa zvyčajne používa na preosievanie múky na pečenie. Môžete ho použiť aj na oplachovanie ovocia. Je ideálne napríklad na umývanie jahôd. V litri teplej vody rozpustite čajovú lyžičku jedlej sódy.
Jahody nasypte do sitka a potom ich na 5 minút ponorte do roztoku. Ide o jednoduchý trik, ako sa zbaviť všetkých nečistôt z ovocia. Po namočení do jedlej sódy ovocie opláchnite pod tečúcou vodou a odložte sitko bokom.