Skúsený kuchár ukázal, na čo použiť sitko. Nie len na múku či cukor

sitko
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Ako používate kuchynské sito v domácnosti? Verte, že nie je určené len na preosievanie múky a práškového cukru pri pečení. Sitko vám môže pomôcť pri úplne iných úlohách v kuchyni. Určite vám uľahčí prácu.

Kuchynské sitko sa dá použiť niekoľkými spôsobmi. Málokto o nich veľa vie, a pritom sú mimoriadne užitočné. V tomto článku sme opísali najzaujímavejšie návrhy.

Kuchynské sitko nielen na múku a práškový cukor

Kuchynské sitko je jedným zo základných nástrojov v každej domácnosti. Malé sitko zvyčajne používame na poprášenie domáceho pečiva práškovým cukrom. Veď nie je nič lepšie ako domáci koláč s ovocím a sladkou polevou.

Veľké sitko sa zasa používa na preosievanie múky. Je to mimoriadne dôležitá súčasť pečenia piškótového koláča a iných koláčov. Málokto však vie, že sito má niekoľko ďalších využití, ktoré mu v kuchyni určite uľahčia prácu.

Ako používate kuchynské sitko v domácnosti?

Okrem iného je malé kuchynské sitko v domácnosti užitočné na lúpanie varenej zeleniny, ako je mrkva alebo zemiaky. Jednoducho cez ne prejdite sitkom a ošúpete ich veľmi dôkladne.

Sitko môžete použiť aj na maslo a syr. Jednoducho ho pretrite cez produkty a získate malé hoblinky. Maslové hoblinky budú ideálne na pečivo a tiež vtedy, keď si chcete namazať krajec chleba a maslo bolo v chladničke. Tento trik vám určite uľahčí jeho natieranie.

Kuchynské sitko bude užitočné aj na čistenie ovocia. Vložte doň ovocie a niekoľkokrát ho pretrite lyžicou. V okamihu budete mať lahodnú dezertnú penu!

Veľké sitko môžete v kuchyni použiť aj trochu inak.

Väčšie nerezové sito sa zvyčajne používa na preosievanie múky na pečenie. Môžete ho použiť aj na oplachovanie ovocia. Je ideálne napríklad na umývanie jahôd. V litri teplej vody rozpustite čajovú lyžičku jedlej sódy.

Jahody nasypte do sitka a potom ich na 5 minút ponorte do roztoku. Ide o jednoduchý trik, ako sa zbaviť všetkých nečistôt z ovocia. Po namočení do jedlej sódy ovocie opláchnite pod tečúcou vodou a odložte sitko bokom.


Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *