Hľadáte jednoduchý a rýchly spôsob prípravy chutného dezertu, ktorý poteší každého? Mám pre vás dokonalý recept! Táto domáca kávová zmrzlina s kajmakom je skutočná chuťová bomba a jej príprava vám zaberie len pár minút. Stačí, ak zmiešate 4 ingrediencie a vložíte ich do mrazničky – to je všetko!
Snívate o lahodnej kávovej zmrzline, ktorá sa vám rozplýva v ústach? Mám pre vás triviálne jednoduchý recept, ktorý si vyžaduje len štyri prísady a pár chvíľ v kuchyni. Táto domáca kávová zmrzlina vás prekvapí svojou intenzívnou chuťou a konzistenciou lepšou ako z najlepšej zmrzlinárne!
Domáca kávová zmrzlina – recept na lahodný dezert
V priebehu rokov som experimentoval s rôznymi variantmi receptu na kávovú zmrzlinu. Prídavkami, likérmi alebo dokonca zmenou základných ingrediencií – to všetko s cieľom dosiahnuť dokonalú chuťovú kompozíciu. Dnes sa s vami podelím o môj osvedčený spôsob prípravy domácej kávovej zmrzliny, ktorá urobí rozruch na každom stole.
Ingrediencie:
- 300 g 36-percentného smotanového syra,
- 175 g krému,
- 2 lyžice instantného espressa,
- 2 lyžice kávového likéru (voliteľné).
Príprava:
- Vychladnutý krémový syr nalejte do misky kuchynského robota.
- Pridajte fondánovú hmotu, instantné espresso a kávový likér (ak používate).
- Ingrediencie zmiešajte na nízkych otáčkach a postupne zvýšte rýchlosť na strednú.
- Mixujte približne 8-10 minút, kým zmes nezdvojnásobí svoj objem a nezíska ľahkú a nadýchanú konzistenciu.
- Hotovú zmrzlinovú zmes preložte do nádoby na mrazenie.
- Umiestnite do mrazničky na najmenej 6 hodín.
Ďalšie tipy:
- Namiesto instantného espressa môžete použiť čerstvo uvarenú kávu. V tomto prípade znížte množstvo kávy na 1 lyžičku a rozpustite ju v 30 ml horúcej vody.
- Ak chcete intenzívnejšiu chuť kávy, môžete pridať viac instantného espressa alebo kávového likéru.
- Do zmrzlinovej zmesi môžete pridať ďalšie prísady, napríklad kúsky čokolády, orechy alebo sušené ovocie.
- Kávovú zmrzlinu môžete skladovať v mrazničke až 2 týždne.