Spojím 4 prísady a mám lahodnú domácu zmrzlinu. Chutí lepšie ako z obchodu

zmrzlina
Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Hľadáte jednoduchý a rýchly spôsob prípravy chutného dezertu, ktorý poteší každého? Mám pre vás dokonalý recept! Táto domáca kávová zmrzlina s kajmakom je skutočná chuťová bomba a jej príprava vám zaberie len pár minút. Stačí, ak zmiešate 4 ingrediencie a vložíte ich do mrazničky – to je všetko!

Snívate o lahodnej kávovej zmrzline, ktorá sa vám rozplýva v ústach? Mám pre vás triviálne jednoduchý recept, ktorý si vyžaduje len štyri prísady a pár chvíľ v kuchyni. Táto domáca kávová zmrzlina vás prekvapí svojou intenzívnou chuťou a konzistenciou lepšou ako z najlepšej zmrzlinárne!

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Denný horoskop na nedeľu 20. apríla 2025

Domáca kávová zmrzlina – recept na lahodný dezert

V priebehu rokov som experimentoval s rôznymi variantmi receptu na kávovú zmrzlinu. Prídavkami, likérmi alebo dokonca zmenou základných ingrediencií – to všetko s cieľom dosiahnuť dokonalú chuťovú kompozíciu. Dnes sa s vami podelím o môj osvedčený spôsob prípravy domácej kávovej zmrzliny, ktorá urobí rozruch na každom stole.

Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Netradičná príloha k vývaru, ktorú naši poľskí susedia milujú

Ingrediencie:

  • 300 g 36-percentného smotanového syra,
  • 175 g krému,
  • 2 lyžice instantného espressa,
  • 2 lyžice kávového likéru (voliteľné).

Príprava:

  • Vychladnutý krémový syr nalejte do misky kuchynského robota.
  • Pridajte fondánovú hmotu, instantné espresso a kávový likér (ak používate).
  • Ingrediencie zmiešajte na nízkych otáčkach a postupne zvýšte rýchlosť na strednú.
  • Mixujte približne 8-10 minút, kým zmes nezdvojnásobí svoj objem a nezíska ľahkú a nadýchanú konzistenciu.
  • Hotovú zmrzlinovú zmes preložte do nádoby na mrazenie.
  • Umiestnite do mrazničky na najmenej 6 hodín.
Nič vás to nestojí, tak prečo si neprečítať aj tento článok?
Horoskop na týždeň od 21. do 27. apríla 2025: Láska, práca aj nové výzvy – čo vás čaká podľa znamenia zverokruhu

Ďalšie tipy:

  • Namiesto instantného espressa môžete použiť čerstvo uvarenú kávu. V tomto prípade znížte množstvo kávy na 1 lyžičku a rozpustite ju v 30 ml horúcej vody.
  • Ak chcete intenzívnejšiu chuť kávy, môžete pridať viac instantného espressa alebo kávového likéru.
  • Do zmrzlinovej zmesi môžete pridať ďalšie prísady, napríklad kúsky čokolády, orechy alebo sušené ovocie.
  • Kávovú zmrzlinu môžete skladovať v mrazničke až 2 týždne.

Staň sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľaj článok, ktorý ťa zaujal!

Redakcia Plénum.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *