Stačí pridať štipku a praženica dostane luxusnú chuť a konzistenciu

prazenica
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Vajíčka na raňajky sú overenou klasikou – no ak ich pripravíte trochu inak, prekvapia vás jemnosťou aj chuťou. Vďaka jednej nenápadnej prísade bude praženica nadýchaná ako pena a zvládnete ju pripraviť za pár minút. Zistite, čo stačí pridať a ako postupovať.

prazenica

Prečo jesť vajíčka na raňajky?

Raňajky tvoria základ zdravého životného štýlu – a práve vajíčka sú výbornou voľbou na ráno. Obsahujú kvalitné bielkoviny, ktoré zasýtia na dlhé hodiny, a zároveň telu dodajú dôležité vitamíny a minerály.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Nastriekajte túto zmes na chladničku a bude sa lesknúť. Odstraňuje plesne a baktérie

Vajcia sú prirodzeným zdrojom vitamínov A, D, E a skupiny B, ako aj železa, fosforu a zinku. Vďaka tomu podporujú imunitu, nervový systém aj svaly. A navyše – ich príprava je rýchla, jednoduchá a výsledok môže byť chutný aj výživný zároveň.

Klasická praženica s malou obmenou

Praženicu si väčšina z nás pripravuje pravidelne – no skúšali ste ju niekedy pripraviť so zemiakovou múkou? Tento nenápadný trik robí veľký rozdiel. Výsledná praženica je oveľa jemnejšia, nadýchanejšia a má krémovejšiu konzistenciu.

Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Ovocie nejedzte v túto hodinu. Viac si uškodíte, ako prospejete telu

Zemiakový škrob (zemiaková múka) viaže vlhkosť a spomaľuje zrážanie vajec počas tepelnej úpravy. Vďaka tomu sa vajíčka nepripália, ostanú vláčne a nebudú suché.

prazenica 1

Recept: Nadýchaná praženica so zemiakovou múkou

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 1/4 čajovej lyžičky zemiakovej múky
  • 1 lyžica mlieka
  • 1,5 lyžice masla
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie

Postup prípravy

  1. Vajíčka rozbijeme do misky a rozšľaháme vidličkou.
  2. Pridáme zemiakovú múku a mlieko, premiešame do hladka tak, aby nezostali žiadne hrudky.
  3. Na panvici pri nízkej teplote roztopíme maslo.
  4. Vlejem vaječnú zmes a jemne miešame – pomaly, aby sa vajcia nepripiekli.
  5. Keď zmes začne tuhnúť, ale stále je mierne vlhká, zložíme panvicu zo sporáka.
  6. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti.
Chcete mať prehľad? Toto dnes najviac zaujalo ľudí
Táto káva škodí a veľa ľudí to nevie. U Slovákov je obľúbená

Podávame ideálne s čerstvým kváskovým chlebom a plátkami paradajky alebo pažítkou. Jednoduché, výživné a prekvapivo chutné raňajky hotové za pár minút.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *