Šúpete zemiaky pred varením? Omyl. Existuje oveľa jednoduchší spôsob.

zemiakova supka
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Pravdepodobne ste museli zdĺhavo pripravovať zemiaky na varenie viac ako raz alebo dvakrát. Šúpanie zemiakov, najmä vo veľkých množstvách, môže byť únavný a dlhý proces. Poznáme spoľahlivý spôsob, ako rýchlo ošúpať zemiaky. Stačí ich uvariť v plášti a potom rýchlo schladiť v studenej vode.

S našou metódou, ako rýchlo ošúpať zemiaky, vám vidina rodinnej večere už nedá v noci spať. Pripraviť zemiaky aj pre väčší počet ľudí je dnes už hračka. Garantujeme vám, že sa už nikdy nevrátite k používaniu klasickej škrabky na zeleninu.

Prečo sa oplatí šúpať zemiaky?

Zemiaky sú veľmi obľúbenou zeleninou, ktorá má v našej kuchyni široké využitie . Môžeme ich použiť ako prílohu, pripraviť hranolky alebo urobiť chutnú zapekaciu kašu. Pred prípravou zemiakov však musíme odstrániť šupku . Ako rýchlo ošúpať zemiaky a prečo by ste to mali robiť ?

Zemiaky jeme najčastejšie v dvoch verziách – mladé zemiaky alebo staré zemiaky . Kým tie prvé môžeme pokojne jesť aj so šupkou , staré zemiaky by nám v tejto podobe mohli uškodiť . Čo obsahujú a ako rýchlo ošúpať zemiaky?

zemiaky

Šupka starého zemiaka obsahuje toxickú látku solanín . Jeho konzumácia môže u ľudí spôsobiť otravu jedlom . Aby ste tomu zabránili, zeleninu pred konzumáciou jednoducho ošúpte . Aby proces prebehol hladko, nezabudnite sa naučiť rýchlo šúpať zemiaky .

Ako rýchlo ošúpať zemiaky rukami?

Naša metóda na rýchle šúpanie zemiakov je mimoriadne jednoduchá a účinná . Potrebujete iba misku so studenou vodou a malý ostrý nôž . Kuchynské náradie však nebudete potrebovať na peeling, iba na rezanie šupky .

Šupka každého zemiaka by mala byť narezaná rovnomerne po celom obvode . Najlepšie je to urobiť pred varením , no aj takto ošetriť už mäkkú zeleninu prinesie očakávaný výsledok . Toto je najjednoduchší spôsob, ako rýchlo ošúpať zemiaky.

Aby ste sa sami presvedčili, ako rýchlo ošúpete zemiaky, uvarte predtým nakrájanú zeleninu vcelku v osolenej vode . Keď sú mäkké, ochlaďte každý zemiak v studenej vode , najlepšie s ľadom, asi 10 sekúnd . Po tomto postupe jemne odstráňte šupku zo zemiaka, najskôr na jednej a potom na druhej strane . Odporúčame vám vyskúšať tento trik, ako rýchlo ošúpať zemiaky.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Volám sa Mgr. Kamil Selecký a študoval som históriu na Fakulte humanitných vied v Banskej Bystrici. Písaniu sa venujem amatérsky od roku 2018, no za ten čas som si našiel vlastný štýl a publikum, ktorému ponúkam najmä praktické rady pre bežných ľudí – od záhradkárskych tipov, cez triky do domácnosti, až po zdravé a jednoduché recepty. Verím, že aj malé zlepšenia v každodennom živote môžu priniesť veľký rozdiel. Okrem písania pracujem ako grafik a marketér na voľnej nohe. Marketingu som sa venoval aj počas zamestnaní pre viaceré firmy, no dnes ma napĺňa sloboda kreativity a vlastné projekty, vrátane práce na sociálnych sieťach. Vo voľnom čase si rád zahrám amatérsky futbal, pracujem v záhrade alebo skúšam niečo nové, čo by mohlo zaujať aj mojich čitateľov. Píšem pre ľudí, ako som ja – zvedavých, praktických a s chuťou objavovať jednoduché, no užitočné riešenia.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *