Tajomstvo dokonalého rezňa: jedna korenina zmení klasiku na nezabudnuteľný zážitok

rezen
Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Bravčový rezeň patrí medzi najobľúbenejšie jedlá v slovenských domácnostiach. Chrumkavá kôrka, šťavnaté mäso a známa chuť sú zárukou úspechu, no niekedy môže pôsobiť trochu jednotvárne. Stačí však pridať jedinú koreninu a na tanieri máte jedlo, ktoré prekvapí každého.

Malý trik, veľký rozdiel

Recept, ktorý si získava čoraz väčšiu popularitu, je prekvapivo jednoduchý – údená paprika. Dodá mäsu jemný dymový nádych, ktorý ucítite už počas smaženia. Výsledok? Rezeň, ktorý nielen krásne vonia, ale aj chutí plnšie a výraznejšie.

„Nikdy by som neveril, že taká drobnosť dokáže úplne zmeniť rezeň. Odvtedy, čo mi to poradila suseda, inak mäso ani nepripravujem,“ prezrádza jeden z nadšencov varenia.

Koreniny, ktoré zvýraznia chuť

Hlavnou hviezdou je údená paprika, no nezabúdajte ani na soľ a čerstvo mleté čierne korenie – tie podčiarknu prirodzenú chuť bravčového mäsa. Ak chcete experimentovať, siahnite po granulovanom cesnaku alebo štipke sušeného tymianu. V prípade rezňa s údenou paprikou však platí, že menej je viac – paprika urobí najväčší kus práce.

Tip pre ešte intenzívnejšiu chuť

Pred samotným vyprážaním je dobré mäso aspoň hodinu marinovať v chladničke. Koreniny sa tak dokonale vpijú do štruktúry mäsa a po vysmažení bude rezeň nielen šťavnatý, ale aj výnimočne aromatický.

Recept na rezeň s údenou paprikou

Ingrediencie:

  • 4 plátky bravčového karé alebo krkovičky
  • 2 vajcia
  • ½ pohára mlieka
  • strúhanka
  • kukuričné lupienky
  • soľ, čierne korenie
  • údená paprika
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Mäso umyte, osušte a osoľte. Posypte čiernym korením a údenou paprikou, potom vložte na hodinu do chladničky.
  2. V jednej miske rozšľahajte vajcia s mliekom, v druhej zmiešajte strúhanku s rozdrvenými kukuričnými lupienkami.
  3. Rezne naklepte, obaľte najprv vo vajci s mliekom a následne v zmesi strúhanky a lupienkov.
  4. Smažte na stredne rozpálenom oleji dozlatista. Rezeň otáčajte iba raz, aby zostal šťavnatý.
  5. Podávajte s klasickou prílohou – zemiakmi, čerstvým šalátom alebo kyslou kapustou.

Vôňa údenej papriky vás k stolu priláka ešte predtým, než si sadnete k jedlu.


Staňte sa zdrojom inšpirácie pre svojich priateľov – zdieľajte článok

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *